Kulde på vej: Hjemløse må rejse langt for en madras

Det er langt fra alle kommuner, der kan tilbyde hjemløse et lunt sted at sove. Nogle på rejse langt for at undgå kolde nætter.

Der kan blive brug for den varme suppe i de kommende - kolde dage. Mange hjemløse har langt til herberget. (Arkiv-foto). (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det er langt fra alle kommuner, der kan tilbyde de hjemløse en seng at sove i. De kommende dage kan temperaturen dykke til minus 13 grader, og det vil sende nogle hjemløse ud på en lang rejse efter en varm seng.

I Trekantområdet er det kun i Kolding og Vejle, at der er et tilbud om overnatning til de hjemløse. I Kolding er det på Overmarksgården i Kolding, og i Vejle er det på byens herberg, hvor koldt vejr er lig med stor efterspørgsel på en seng at sove i.

- Hos os får man lov til at komme ind, også selvom man ikke kommer fra Vejle Kommune, vi smider ikke nogle ud, siger formanden for Vejle herberg, Knud Sørensen.

Herberget har ti senge, og de kommende dage vil vise om det er nok.

- Vi følger det fra dag til dag, og hvis der bliver for mange hos os, så må vi snakke med kommunen om, hvad vi gør, siger Knud Sørensen.

Herberget i Vejle har fået håndslag fra kommunen på, at der findes en løsning, hvis der ikke er sengepladser nok.

I det sydlige Jylland har de hjemløse også mulighed for overnatning i Horsens, Haderslev eller Esbjerg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.