Kulde presser hjemløse ind på herberger

Kuldegrader og blæst er en dårlig cocktail for landets hjemløse og det betyder pres på herbergerne.

De hjemløse fryser i kulden, men der er ikke plads til dem på herbergene. (Foto: haloocyn © Stock.xchng)

Det er koldt at stikke snuden uden for dørene. Kulde og blæst betyder høj chill-faktor og det går særligt ud over dem, der lever på gaden. Landets hjemløse søger derfor ind på herbergene.

Blandt andet i Vejle, hvor der er rift om herbergets ni køjesenge og 3 madrasser.

-Vi har fulgt belagt og afviser brugere, som ikke er klædt på til at gå på gaden i kulden, siger Bettina Sørensen, daglig leder på Vejle Herberg.

Flere unge bliver hjemløse

I efteråret offentliggjorde Forskningscentret SFI tal, der viser, at antallet af hjemløse i Danmark ligger på godt 6100, det er over 300 flere end i 2013. Der bliver især flere unge hjemløse mellem 18 og 30 år.

I Vejle er der cirka 100 hjemløse, en stigning på omkring 50 procent siden 2014, og Bettina Sørensen er særligt bekymret for de unge.

-Unge, der ikke er i misbrug, er i dag hjemløse. Når vi ikke kan lukke dem ind, prøver vi at få dem placeret på andre herberge og forsorgshjem, men der er heller ikke ledige pladser, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.