Lars’ gode gerning bliver i skabet: Kan ikke komme af med 200 gratis konfirmationskjoler

Lars Jensen modtog stor ros for sit initiativ, men det bliver ikke for alvor brugt.

Et billede fra en Facebook-video, som gjorde folk opmærksomme på Lars Jensens projekt.

Lars Jensen fra Hedensted blev i sidste måned hyldet vidt og bredt, da han fortalte om, hvordan han indsamler brugte konfirmationskjoler, som han låner gratis ud til dem, hvor en dyr konfirmationskjole er en uoverskuelig post på budgettet.

På Facebook-siden ’Donere konfirmationstøj’ væltede det ind med positive tilkendegivelser og folk, der gerne ville donere tøjet, men det viser sig, at behovet ikke har været så stort som ventet.

I hvert fald er Lars Jensen blot kommet af med ti kjoler, og han har nu huset fyldt med flotte kjoler, som han næppe får lånt ud.

- Jeg har vel tæt på 200 kjoler, som det ser ud nu. Der har været stor interesse i at donere, så folk over hele landet har skrevet og doneret kjoler. Det har været fuldstændig vanvittigt, siger Lars Jensen, der dog gerne ville have afsat nogle flere.

- Det er jo slet ikke nok. Jeg havde håbet på, at der var flere, jeg var kommet af med, siger Lars Jensen.

Lidt overrasket

Kjolerne strømmer stadig ind hos Lars Jensen, og efter omtalen har han også modtaget både smykker, sko, masser af drengetøj og meget andet.

Alligevel har der ikke været den helt store interesse for rent faktisk at låne det.

- Det har overrasket mig et eller andet sted. Måske var det for sent, men hele planen var jo også, at det var til dem, der ellers ikke havde muligheden for sådan en kjole, siger Lars Jensen.

Men der kommer jo en konfirmationssæson igen til næste år, og der håber Lars Jensen, at han kan være lidt mere på forkant med begivenhederne.

- Jeg laver et modeshow til oktober eller november, der regner jeg bestemt med, at jeg skal af med dem alle sammen, siger Lars Jensen.

Josefine fik hjælp

En af de altså blot ti, der har gjort brug af Lars Jensens gavmildhed er Josefine Mensing, der skal konfirmeres 17. maj.

Hendes mor, Tanja Mensing, kontaktede Lars Jensen, da hun hørte om initiativet.

- Jeg er meget taknemmelig for Lars, og det ved jeg, at der er mange, der er. Han er guld værd for os, der ikke har så mange penge, for det havde været en uoverskuelig udgift, og jeg var nok endt med at købe en kjole i Bilka, og det er ikke det samme, sagde Tanja Mensing tilbage i marts.

Her er videoen Lars Jensen lagde på Facebook, som tiltrak sig en del opmærksomhed.

Skulle konfirmationskjolen stadig være et hængeparti, er der stadig mulighed for at kigge forbi Lars Jensen i Hedensted.

- Der er masser af kjoler, og folk er meget velkomne til at komme forbi og finde en kjole til den store dag. Det kan de gøre, indtil en time før de skal afsted, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter