Lars har lånt Tanjas datter en gratis konfirmationskjole: 'Nu føler hun sig værdig'

Flere og flere sites går dele-vejen: Lars Jensen har samlet over 130 konfirmationskjoler.

Lars Jensen tilbyder gratis lån af konfirmationskjoler.

Lars Jensen fra Hedensted har reddet Josefine Mensings konfirmation.

I januar var der et dødsfald i Josefine Mensings familie, og pengene til de efterfølgende udgifter til en begravelse blev taget fra opsparingen til konfirmationen, fordi der ikke var andre muligheder.

Derfor var gode råd dyre, men så faldt Josefines mor, Tanja Mensing, over Lars Jensens facebookside ’Donere konfirmationstøj’.

- Jeg tænkte, at ham blev jeg nødt til at kontakte. Og min datter fandt en kjole, som hun er rigtig glad for – det var faktisk sådan en, hun rigtig gerne ville have, siger Tanja Mensing.

- Jeg er meget taknemmelig for Lars, og det ved jeg, at der er mange, der er. Han er guld værd for os, der ikke har så mange penge, for det havde været en uoverskuelig udgift, og jeg var nok endt med at købe en kjole i Bilka, og det er ikke det samme, siger hun.

Har modtaget 150 kjoler

Lars Jensen har modtaget og indsamlet omkring 150 brugte konfirmationskjoler, som han også i mange tilfælde har sat i stand og renset - nogle er kasseret, så lageret er omkring 130. Nu låner han dem ud til kommende konfirmander.

Den kommende konfirmand Josefine Mensing i sin lånte kjole. (Foto: PRIVATFOTO)

- Jeg gør det, fordi konfirmation er en dyr dag for rigtig mange, og kjolen er en stor post på budgettet. Hvis jeg kan hjælpe nogen til at bruge pengene på noget andet end kjolen, er jeg glad, siger Lars Jensen.

Ifølge Lars Jensen er alle velkomne til at henvende sig på hans facebookside, men tanken bag konceptet er, at det er dem, der ikke har råd til en dyr kjole, der måske kun bliver brugt en gang, der skal benytte sig af tilbuddet.

Kjolen hang bare i skabet

En af dem, der har doneret en kjole til Lars Jensen, er Josephine Seberg-Andersen. Hun blev konfirmeret for to år siden i en nyindkøbt kjole, som siden bare samlede støv på hendes værelse.

- Jeg skal alligevel ikke bruge den igen, og den hang jo bare på mit værelse. Det er stort af Lars at gøre sådan noget, og det vil jeg gerne støtte, siger Josephine Seberg-Andersen.

For Tanja Mensing og datteren har det haft stor betydning, at der allerede nu er fundet et gratis og godt alternativ til at købe en kjole, før Josefine Mensings konfirmation den 17. maj.

- Det betyder meget for min datter, for nu har hun en kjole, hun kan lide at vise frem. Hvis jeg bare havde købt noget i Bilka, havde hun været den eneste i almindeligt tøj. Nu føler hun sig ligeså værdig som de andre, siger Tanja Mensing.

Der findes flere initiativer som Lars Jensens, som tilbyder lån af brugte konfirmationskjoler. Blandt andre siden 'Bæredygtig Konfirmand' på Facebook og Vejleå Kirke i Ishøj tilbyder konfirmander lånetøj.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter