Lars Seier og Bjarne Riis går ind i e-sport

Saxo Bank-stifteren investerer et ukendt millionbeløb i en klub, hvor Bjarne Riis skal hjælpe med at udvikle spillerne.

Lars Seier Christensen investerer i e-sportsklubben Tricked, der har base i Vejle, og som har nogle af Danmarks bedste spillere tilknyttet. (Foto: © Jan Laursen DR Trekanten, (c) DR)

For under en måned siden overtog Lars Seier Christensen og Bjarne Riis et dansk cykelhold, og nu fortsætter investeringslysten ind i en ny sportsgren, e-sport.

Det er e-sportsklubben Tricked i Vejle, der har lavet en aftale med milliardæren Lars Seier Christensen.

Han lægger et ukendt millionbeløb i klubben, fortalte både Lars Seier Christensen og klubejer Morten Høj Jensen på et pressemøde tidligere i dag.

- Det kommer til at løfte hele e-sportsscenen i Danmark. Med investeringen kan vi nu hente flere talenter, vi kan styrke vores talentudvikling, og vi kan lave et professionelt hold, hvis vi vil, sagde Morten Høj Jensen på pressemødet.

Lars Seier Christensen er kendt som manden bag Saxo Bank, og investeringslysten i sport har gennem årene været stor.

For nylig blev han sammen med Bjarne Riis ejer af cykelholdet Team Virtu Pro-Veloconcept.

E-sport er dog helt nyt for ham, men alligevel kan han lugte en god forretning.

- Det er et spændende område, og sporten er jo allerede meget større, end folk er klar over, og det kan næsten kun gå én vej med den måde, vores teknologi udvikler sig på, lød det fra Lars Seier Christensen på dagens pressemøde.

E-sportsklubben Tricked blev stiftet i 2012 og er allerede en af Danmarks mest succesrige e-sportsklubber. Blandt andre er den danske verdensmester i FIFA-spillet, Mohamad Al-Bacha, en del af holdet.