Lastbiler udelukket fra rasteplads: Nu kan busserne parkere igen

Kunderne er vendt tilbage til rasteplads ved Kolding, fordi lastbilerne ikke længere får lov til at parkere der i hele weekenden.

Kim Hansen kan forsætte med at sætte orange kegler op for at holde lastbilerne væk fra rasteplads Hylkedal Øst ved Kolding. Vejdirektoratet har forlænget tilladelsen. Det har fået busserne til at vende tilbage til hans cafeteria.

Busserne triller igen ind på rasteplads Hylkedal Øst ved Kolding i weekenderne. Derfor er der også kommet kunder igen, der køber mad i Kim Hansens cafeteria.

Han har i lang tid kæmpet for at få lov til at holde lastbiler ude fra parkeringspladserne, hvor de parkerer i dagevis.

- Og det tager pladsen fra vores kunder, fortæller Kim Hansen.

Tidligere på året fik han en midlertidig tilladelse af Vejdirektoratet til at sætte orange kegler og afspærringsbånd op fra fredag klokken 15 til midnat søndag for at holde lastbilerne væk.

Og afspærringen virker, siger Kim Hansen.

- Nu er de busselskaber, som var holdt op med at komme her, tilbage igen, fortæller han.

Vejdirektoratet har forlænget den midlertidige tilladelse, men i en lidt dårligere form end tidligere, mener Kim Hansen.

Nu må han først sætte afspærringen op klokken 20 fredag aften, og det betyder, at nogle lastbiler når at parkere fredag eftermiddag, inden afspærringen kommer op.

- Og så skal jeg starte lørdag morgen med at ringe til politiet, så vi kan få fjernet de lastbiler, som holder ulovligt, siger Kim Hansen.

Vejdirektoratet har valgt at ændre tidspunktet, fordi der står på rastepladsens skilte, at lastbilerne må parkere frem til klokken 24, og det skal de have lov til, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet, Mette Bentzen.

- Men vi synes, at det er urimeligt, at han skal ud til midnat for at sætte afspærring op. Derfor har han faktisk fået lov til at sætte dem op, når han lukker butikken, siger hun.

Vejdirektoratet ser i øjeblikket på, hvordan problemet med alt for mange lastbiler på rastepladserne langs motorvejen kan løses. De forventer at være klar med en analyse sidst på året.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.