Legetøjsforsker: Handicappet Lego-figur er positiv for fremtidens legetøj

Det er et godt signal at sende, at Lego nu lancerer en handicappet legetøjsfigur, mener legetøjsforsker Jørn Martin Steenhold.

En Lego-figur i kørestol kommer i handlen efter sommer. (Foto: DANIEL KARMANN © Scanpix)

Efter sommerferien lancerer Lego i Billund en legetøjs-kørestol i sin Lego-City serie. Og det tyder godt for fremtidens legetøj, mener legetøjsforsker Jørn Martin Steenhold.

- Lego har for en gangs skyld taget sig sammen til at beskæftige sig med følelser mellem de legetøjspersoner, som er i deres legetøjsunivers. De har drenge og piger, fædre og mødre, og nu har vi så også muligheden for at lege med en figur, der er handicappet, siger Jørn Martin Steenhold.

Han tror, at en sådan legetøjsfigur er med til at give børn større muligheder for at bruge deres følelser og udvise solidaritet gennem legen, samtidig med at det skaber en større bevidsthed om, at handicappede er en del af tilværelsen.

- Det, at Lego tager fat omkring det nære, det er et pædagogisk udtryk, og det lover vældig godt for Legos legetøjsunivers omkring familier og solidaritet, siger legetøjsforskeren.

Glæden gælder også hos formanden for Handicaprådet i Billund, Poul Erik Pedersen, som selv bruger kørestol.

- Jeg synes, det ser rigtig smart ud, og det er en god idé. Det vil også være med til at gøre handicappede mere accepterede, og når børn leger med legetøjet, så vænner de sig til, at handicappede er en del af tilværelsen, siger han.

Lego vil ikke kommentere lanceringen af lego-kørestolen, der blev spottet på en legetøjsmesse i Tyskland og som kommer i handlen i andet halvår af 2016.