Lena har skaffet 8,4 millioner kroner til sin kommune

Bankuddannede Lena har tjekket regninger, og det har givet 8,4 millioner i Hedensteds kommunekasse.

En medarbejder med særligt fokus på moms, har betydet, at mønterne i en lind strøm er trillet i kommunekassen i Hedensted. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Hun er bankuddannet, men arbejder i Hedensted Kommune - som momsdetektiv.

Lena Nielsen har gravet sig ned i de komplicerede momsregler, og siden hun i 2015 begyndte på det, har hun hentet 8,4 millioner kroner hjem til Hedensted Kommune, skriver hk.dk

- Jeg giver ikke op. Jeg bliver simpelthen ved, til jeg finder noget, og der er hele tiden noget at finde, fortæller hun.

Og det er netop hemmeligheden bag succesen. Hun har gravet sig dybere ned end de fleste i momsregler, konteringsregler og krinkelkrogene i økonomisystemet, og her har hun altså fundet ud af, at der er penge hente eksempelvis, fordi nogle af kommunes institutioner fejlagtigt har betalt moms.

- Vi har decentral bogføring, så alle vores institutioner sidder selv og bogfører. Men reglerne er så komplicerede, at det er svært for dem at bogføre korrekt. Jeg går alle bilagene igennem, forklarer Lena Nielsen.

Hun mødes fra tid til anden med økonomimedarbejdere fra andre kommuner, men på trods af hendes succes med at gennemgå bilag, så er der ifølge hende ikke mange af hendes slags i andre kommuner.

- Jeg er med i nogle erfa-grupper (erfaringsgrupper, red.) om moms. Men jeg har ikke indtryk af, at der er andre, der har arbejdet så systematisk med det, som jeg har gjort, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk