Line har lavet kaffeklub for ledige: Jeg vil ikke bare sidde og vente på job

Jobsøgning kan være en ensom affære, men ikke for Line Reistrup fra Kolding, som via Facebook mødes med andre ledige.

Line Reistrup mødtes fredag formiddag med Stefan Buchvaldt på Tobbers Kaffebar i Kolding, hvor de blandt andet snakkede om, hvordan man skriver gode ansøgninger.

Da Line Reistrup fra Kolding blev ledig oprettede hun en gruppe på Facebook. Gruppen fik navnet "Kaffemøde og jobsøgning - Kolding", og målet med gruppen er at finde andre ledige at mødes med.

- Jeg har været ledig i 14 dage nu, jeg har prøvet det før og ved, at det er meget demotiverende at være arbejdsløs. Man savner at have kolleger, og man savner andre mennesker at sparre og udveksle erfaringer med, så derfor oprettede jeg gruppen, siger Line Reistup, der er 28 år og enlig mor.

Jeg synes, at det er mit ansvar at tage initiativ og få sat gang i jobsøgningen.

Line reistup, jobsøgende

Meningen med gruppen er, at man som medlem er i kontakt med andre ledige, og at man kan aftale at mødes fysisk og hjælpe hinanden med for eksempel jobsøgning, ansøgninger og inspiration.

- Det vigtigste for mig er, at jeg ikke bare vil sidde og vente på, at andre finder et job til mig. Jeg synes, at det er mit ansvar at tage initiativ og få sat gang i jobsøgningen. Det tager selvfølgelig noget tid med Jobcenteret, og det er min tid, der bliver til ventetid, det har jeg det ikke godt med, siger hun.

Målet med gruppen er nået, hvis der kommer så mange medlemmer, så man kan mødes på kryds og tværs og hjælpe hinanden med jobsøgningen.

- Jeg samler energi omkring andre mennesker, og jeg håber jo, at andre har det på samme måde, siger hun.

Og det tyder noget på, at andre har det på samme måde, for Line Reistrup har allerede fået masser af respons i sin gruppe, hvor der i skrivende stund er 28 medlemmer.

- Jeg har fået rigtig gode og positive henvendelser. Folk synes, det er god ide godt initiativ, og faktisk har jeg booket syv møder med syv andre ledige den kommende uge, siger hun, der fredag formiddag mødtes med den første ledige fra gruppen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.