Lisbeth fik tre timers arbejde om ugen efter sygemelding: Det betyder meget, at jeg kan bidrage

Få timers arbejde om ugen giver indhold i hverdagen for mange lagtidssyge og kontanthjælpsmodtagere.

Tre timers arbejde om ugen gjorde en stor forskel for Lisbeth Weile fra Hedensted. - Det betød noget at komme hjemmefra nogle timer om ugen. (Foto: (privatfoto))

Et par timers arbejde om ugen kan gøre en stor forskel for kontanthjælpsmodtagere eller langtidssyge, der gerne vil tilbage på arbejdsmarkedet.

For Lisbeth Weile fra Hedensted betød det meget, at hun fik tre timers arbejde om ugen efter en langtidssygemelding.

- Det har betydet rigtig meget at møde nogle mennesker, som tænker, at selv om jeg er syg, så kan jeg måske også bidrage, siger Lisbeth Weile.

Hun arbejdede som pædagog indtil for tre år siden, men gik ned med stress og angst.

Efter mere end et halvt års sygemelding hjalp en virksomhedskonsulent fra Hedensted Kommune Lisbeth Weile i gang med tre timers arbejde i en boghandel.

- Det betød noget at komme hjemmefra nogle timer om ugen. Med tiden også få nogle opgaver, jeg kunne finde ud af, siger hun.

Beskæftigelseschef Hans Christian Knudsen fra Hedensted møder stor velvillighed hos de lokale virksomheder. Forleden mødte 77 virksomheder op til et møde om småjobs.

Hans Christian Knudsen er hele tiden på jagt efter arbejdsgivere, der vil tilbyde et få timers job.

- Som jobcenter skal vi gøre det nemt og trygt for virksomhederne og borgerne. Det handler meget om at skabe tillid, siger han.

Tilfredsstillelse af tage socialt ansvar

Anette Zeeberg fra Blomsteriet i Juelsminde er en af de arbejdsgivere, som tilbyder småjobs til mennesker, der kan bruge det som springbræt til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

- Vi oplever, hvordan andre borgere har det rent ud sagt. Og vi finder ud af, hvor svært man kan have det i forhold til, hvor godt vi egentlig har det, siger Anette Zeeberg.

For hende betyder det sociale ansvar meget.

- Det er en voldsomt stor tilfredsstillelse for os at tænke på, at en borger har fået hjælp til at komme videre, siger hun.

Lisbeth Weile er nu ansat 17 timer om ugen i praktik i boghandlen, hvor en del af timerne er lønnet.

Hun bliver stadig helt rørt, når hun fortæller om sin ansættelse.

- De har oplevet mig, som den person jeg er. De satsede på mig frem for en, der er frisk og rask, siger Lisbeth Weile.

Facebook
Twitter