Løkke om Touren i Vejle: Jeg har selv kørt etapen - dog i et andet tempo

Vejle modtog stor ros, da startbyen for tredje etape i Tour de France 2021 blev præsenteret.

’Godmorgen Vejle’.

Løbsdirektøren fra Tour de France, Christian Prudhomme, forsøgte sig med en dansk velkomsthilsen som sine første ord, da der i dag var pressemøde i Vejle.

De første tre etaper af Tour de France i 2021 skal køres i Danmark, og når enkeltstarten i København er overstået, ruller Tour-karavanen ud i landet.

I dag er det pressekaravanen, der ruller ud, da der er pressemøder i både Vejle og Sønderborg, som skal være henholdsvis start- og målby for tredje etape af 2021-touren.

Løkke kender ruten

Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen (V) var flankeret af løbsdirektør Christian Prudhomme og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Til stede var også erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og kulturminister Mette Bock (LA).

Etapen fra Vejle til Sønderborg skal køres i et område, som statsminister Lars Løkke Rasmussen kender særdeles godt.

Statsministeren er født i Vejle, og han hævdede, at hans karriere som motionscyklist har sendt ham forbi ruten før.

- Jeg har kørt ruten flere gange. I et andet tempo godt nok, men jeg kender landskabet, og jeg ved, at det bliver spændende, sagde statsministeren på pressemødet.

- Det har potentiale til at blive en meget smuk og populær etape. Rytterne skal forbi nogle ikoniske danske steder, og jeg er sikker på, at der kommer masser af tilskuere, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Gode helikopterbilleder

Også løbsdirektør Christian Prudhomme hæftede sig ved Vejles by, fjord, landskab og historiske monumenter langs etapen, der blandt andet lægger vejen forbi Jelling.

- Vejle har det smukke landskab, som vi vil have til de flotte billeder fra helikopterne, som man kender fra Tour de France. Landskabet, historien og passionen, der er her, det er Tour de France, sagde Christian Prudhomme.

- Her er så smukt. Vi får en fantastisk kulisse med verdensarvssteder og masser af historie. I Vejle og omegn har vi det hele, tilføjede han.

Christian Prudhomme afslørede på pressemødet, at han her til morgen modtog en sms fra den franske præsident Emmanuel Macron, der udtrykte sin tilfredshed med udsigten til tre danske Tour de France-etaper.

På trods af, at statsministeren har indgående kendskab til ruten mellem Vejle og Sønderborg, er de præcise detaljer for etapen ikke offentliggjort endnu.

- Vejle er en ikonisk cykelby, og så er Vejle også en driftig by med et stærkt erhvervsliv og folk, der har mod på tingene, og det kan man se. Tag ned på havnen og se Fjordenhus - fantastisk og ikonisk byggeri, og det er et signal om, at Vejle er et sted, hvor man kan få ting til at ske, siger Lars Løkke Rasmussen.

Facebook
Twitter