Lufthavnschef: Ved ikke hvad Ryanair-trussel betyder for passagerer

Lufthavnschef afventer, hvad trusler om Ryanair lukning kan betyde for passagerne i Billund Lufthavn.

(© DR)

Ryanair fastholder, at de vil lukke basen i Billund. I en e-mail til branche-sitet Check-In skriver selskabet, at man fastholder lukningen af basen i Billund, hvis der udbryder konflikt - og det gør.

Fagbevægelsen har varslet konflikt fra den 23. juli mod Ryanair i Billund og Tirstrup.

Til Check-In skriver Ryanairs kommunikationsafdeling:

"Ryanair har tidligere bekræftet ved Michael O'Learys pressemøde den 3. juli, at selskabets Billund-base vil lukke, hvis den bliver brugt af de danske fagforeninger – som indrømmer de ikke har nogle medlemmer i Ryanair - som anledning til at lave sympatiaktioner i København - efter at Ryanairs base i København er lukket den 14. juli."

For tidligt at spå om betydning

Det er endnu for tidligt at sige ret meget om, hvad lukningen af basen kommer til at betyde for Billund Lufthavn. For der er stadig mange ubekendte.

- Det er lidt vanskeligt at sige noget præcist om, for det kommer an på, hvad Ryanair mener, når de siger, at de lukker basen. Vender de flyene om, så de kommer udefra, og flyver ind til Billund, eller er der nogle ruter de ikke flyver på, siger Kjeld Zacho Jørgensen. Han er direktør i Billund Lufthavn.

Hvis ruterne bliver vendt om, vil passagerne skulle rejse på andre tidspunkter på dagen. Skulle Ryanair ende med at lukke ruter, kan det ramme lufthavnen på forskellige måder - alt efter, hvilke ruter, der er tale om.

Stor forskel på ruternes størrelse

- Der er ruter, der har 20.000 passagerer om året, og der er ruter, som har 250.000 passagerer. Så det er meget afgørende for både lufthavnen og for passagererne, hvilke ruter det i givet fald vil være, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Han opfordrer passagere, der har billetter til Ryanairs fly til selv at kontakte selskabet, hvis de er i tvivl om deres fly flyver. Kjeld Zacho Jørgensen siger, at lufthavnen naturligvis også vil opdatere sin hjemmeside, når man har nye oplysninger.

Facebook
Twitter