Mange danskere søger sjælesorg på nettet: Hej præst - jeg har et problem

Siden 1. februar har flere hundrede danskere søgt kontakt med en præst på sjælesorg.nu

Via chat på sjælesorg.nu kan danskerne møde en præst og få hjælp til livets svære spørgsmål. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Mange danskere har behov for at chatte med en præst.

Folkekirkens hjemmeside Sjælesorg.nu åbnede den 1. februar, og indtil nu har over 200 danskere henvendt sig til præsterne, som sidder klar til at chatte.

- Det overrasker mig, at så mange har henvendt sig på så få dage, siger leder af Sjælesorg.nu Pernille Hornum.

På siden kan man bringe alle slags problemer op, og præsterne tager en snak om alt fra skoleelevers forelskelsesproblemer til pensionister, der skriver om deres sorger.

I Haderslev Stift er biskop Marianne Christiansen ikke bange for, at kontakt over nettet vil erstatte den personlige kontakt.

- Det betyder slet ikke, at den direkte kontakt mister sin betydning. Chatten er bare yderligere et rum, hvor man kan komme i kontakt om de ting, der brænder på for en, siger hun.

Sognepræst i Harte Kirke ved Kolding, Elon Jepsen tror, at nogle problemer er lettere at tage hul på via en chat, end hvis man sidder direkte overfor folk.

- Alle de her ting, som måske kan være tabubelagte, kan være lettere at komme ud med, når man ikke sidder foran et ansigt, men foran en skærm, siger han.

Han tror at siden vil leve i samspil med den personlige kontakt til præsterne.

- Hånd i hånd vil de to ting kunne gøre noget godt for mange flere mennesker, end man kan med en klassisk samtaletilgang, siger Elon Jepsen.

Hjemmesiden sjælesorg.nu er støttet i tre år af Folkekirkens Fællesfond og landets ti stifter.