Mange protesterer mod højere pensionsalder: Underskriftsindsamling går amok

På knap en uge har over 125.000 skrevet under på 3Fs kampagne mod regeringens planer om højere pensionsalder.

Regeringens planer om at hæve pensionsalderen møder modstand. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Mange danskere er ikke vilde med tanken om, at pensionsalderen skal sættes op, hvis man skal tro fagforeningen 3F. På en lille uge har over 125.000 skrevet under på protesten, som 3F kalder Fair Pensionsalder.

Kampagnen startede i sidste uge som en protest mod regeringens planer om, at danskerne skal være længere på arbejdsmarkedet.

Regeringens forslag kom på banen i forbindelse på lanceringen af 2025-planerne i sommer. Konkret går forslaget ud på, at man skal arbejde et halvt år længere, hvis man er født i 1958 eller senere. Hvis man er født i 1957 er der ingen ændringer.

Martin Jensen, der er formand for 3F i Vejle, er sikker på, at de mange underskrifter kan gøre en reel forskel.

- Det er jeg overbevist om, at det kan. Hvis der er rigtig mange, der går ind og lægger et pres på de politikere, der er på Christiansborg, så vil det kunne mærkes, siger han og fortsætter:

- Mange af vores medlemmer kan ikke se sig selv på arbejdsmarkedet til de er langt oppe i alderen. For eksempel er det svært for en tømrer at forestille sig selv klatre på stilladser, når man er sidst i 60'erne.

Selvom de mange underskrifter gør indtryk på Venstres medlem af folketingets beskæftigelsesudvalg, Anni Matthiesen fra Grindsted, så vil regeringen stadig arbejde for at hæve pensionsalderen med et halvt år.

Men der skal tages hånd om de svageste, lover hun.

-Det skal være sådan, at hvis man er syg eller har behov for at gå på pension før tid, så skal man kunne gøre det. Men vi kan bare se, at der skal justeres på tilbagetrækningsalderen. For i de kommende år er der meget store årgange, der trækker sig fra arbejdsmarkedet, samtidig med at meget små årgange som træder ind på arbejdsmarkedet, siger hun.

Facebook
Twitter