Mange uden job i Skovparken

Nye tal viser, at antallet af kontanthjælpsmodtage og førtidspensionister er steget i Skovparken i Kolding.

Skovparken Kolding har haft et stigende antal personer på kontanthjælp og førtidspension, selvom tallene er faldet i resten af kommunen. (Foto: Peter D. Jensen © Kolding Kommune)

Skovparken i Kolding har eget jobcenter og en ekstra mobil indsats med en jobcenterbus.

Alligevel er antallet af kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister steget med over 50 procent, selvom tallene er faldet i resten af kommunen.

Og det er bekymrende, mener medlem af arbejdsmarkedsudvalget, Tine Roos Nørgaard fra de konservative.

- Der er rigtig, rigtig mange med en stor bagage i rygsækken, hvor de har brug for et andet tilbud, end det vi kan give dem i dag, fortæller hun til P4 Trekanten.

Ifølge Tine Nørgaard er sådan et tilbud blandt andet særlige forløb med social og psykisk støtte, og hun mener, at udfordringen er de mange systemer, der skal snakke sammen i dag.

- Det er jo både regionerne med en psykiatrisk behandling. Det er socialområdet med social behandling, men det er også centalforvaltningen og jobcentret i forhold til at sikre et aktiveringsforløb, der giver mening, og som ikke bare handler om at få kalenderen fyldt ud. Som rent faktisk gør noget for at få de her borgere tættere på arbejdsmarkedet, siger hun.

Der er dog ikke kun negative tal at fremlægge fra Skovparken. Antallet af personer på dagpenge er nemlig faldet med 31 procent.

Facebook
Twitter