Modne mænd træner bækkenbund og slipper for sjattisseri

Modne mænd tager nu hånd om deres problemer med sjattisseri og nattisseri. Ved at træne bækkenbunden har mange fået tørre bukser og bedre nattesøvn.

Omkring 100.000 mænd lider af ufrivillig vandladning, men bækkenbundsøvelser kan være en stor hjælp for mange. I Vejle er der stor tilslutning til kurset "Træt af nat- og sjattisseri, mand".

Mand, kend din bækkenbund.

Øvelser kan nemlig løse problemer med nat- og sjattisseri, og derfor har flere mænd fra Vejle og omegn fået øjnene op for bækkenbundstræning.

Alene i år har 80 mænd meldt sig til kurset "Træt af nat- og sjattisseri, mand."

Torsdag i denne uge starter endnu et hold op, og mændene bliver guidet igennem øvelserne af instruktør Henning Møller Andersen.

- Jeg tænker, at vi er ved at bryde et tabu. Mange mænd har vist interesse for kurset og haft glæde af det. Mændene lærer at blive mere kropsbevidste omkring deres bækkenbund, siger han.

Gas og vandmester-øvelsen er effektiv

Omkring 300 modne mænd fra Vejle kommune har i de senere år trænet bækkenbunden ved hjælp af øvelser og en pæn portion humor.

Dermed er de sluppet af med flere problemer.

- Mange mænd har problemer både dag og nat. Nogle køber ikke bukser i butikker, fordi de er bange for at dryppe i dem. Andre må løbe på toilet om natten fem til seks gange. Men den slags problemer kan ofte løses med enkle øvelser, siger Henning Møller Andersen.

Ved hjælp af øvelserne kan mændene kontrollere både "gas" og "vand".

- Jeg kalder det gas og vandmester-øvelsen, og den virker på de fleste, tilføjer Henning Møller Andersen, som har fået mange gode tilbagemeldinger fra kursisterne.

Han siger, at så længe der er interesse, forsætter bækkenbundstræningen for mænd.

Det er Idræt i Dagtimerne og Sundhedsafdelingen i Vejle Kommune, der står bag kurserne.