Modstand mod sygehus vokser

Ikke bare kolonihaveejere, men også beboerne på flere villaveje i Grejsdalen kæmper nu mod et nyt psykiatrisk sygehus.

Beboerne protesterer mod planerne om et nyt psykiatrisk syghus ved Vejle sygehus. (Foto: Nina Engen- DR Trekanten © DR)

En ny psykiatribygning ved Vejle Sygehus vil ikke kun genere Kolonihaveforeningen Nordly, men også beboerne på flere villaveje i området.

Tirsdag aften var der borgermøde om lokalplanen for psykiatribyggeriet. 80 kolonihaver kan blive berørt, men over 200 borgere mødte op, og modstanden vokser, siger talsmand for kolonihaveejerne Brian Bruhn.

- Det var meget opløftende at høre, hvor mange der faktisk gerne vil beholde området, som det er, udover os. På den ene side af dalen ligger vores haveforening, og på den anden side ligger Ny Grejsdalsvej og Grejsdalsvej. Og der var en masse beboere derovre fra, som også var med, og de er bange for at få ødelagt deres udsigt og få støjgener fra byggeriet, forklarer Brian Bruhn.

Lokalplanen for området skal være endelig på plads til efteråret. Kolonihaveforeningen har foreslået en alternativ placering af psykiatribyggeriet på Grundet Bakke. Og selv om de ikke ser ud til at vinde kampen lige nu, giver havefolkene i Nordly ikke op, så længe de er nok til at kæmpe.

- Vi er nu nok til, at vi kan rykke og kan få mobiliseret noget modstand, så vi kan arbejde på nogle flere områder i forhold til for eksempel Naturklagenævnet. Vi giver ikke op, tværtimod. Modstanden er øget kraftigt, specielt fordi det ikke længere kun er Nordly, der kæmper, siger Brian Bruhn.

Det er Region Syddanmark, som vil bygge den nye psykiatribygning ved Vejle sygehus, og Brian Bruhn tror ikke, de vil opgive den planlagte placering.

Borgermødet tirsdag aften blev holdt som et led i Vejle Kommunes høring for lokalplanen for området.

 

Facebook
Twitter