Møbler i læssevis direkte på lossepladsen: - Regionen gør grin med os

Borgerne i Give er forargede over, at inventaret fra det lukkede Give Sygehus er på vej til lossepladsen.

Møblerne hober sig op i containeren ude foran det nedlagte Give Sygehus. (Foto: Jim Hoff © Give Avis)

- Det er fuldstændig absurd at tænke på, hvad der er brugt af penge på de her ting, som nu bliver smidt ud.

Forargelsen hos Bianca Nørbo Jensen fra Give er stor. De seneste dage har hun og andre borgere konstateret, hvordan inventaret fra det nu lukkede Give Sygehus er blevet samlet i store åbne containere og sendt direkte mod lossepladsen efter at være blevet udsat for regn og vind.

- Jeg er totalt forarget. Det er sådan et spild af ressourcer. Det er uden omtanke, siger Bianca Nørbo Jensen, der mener, at hundredvis af foreninger, andre sygehuse eller genbrugsbutikker kunne have glæde af møblerne.

Sygesenge ude foran det lukkede Give Sygehus (Foto: Jim Hoff © Give Avis)

Bianca er bestemt ikke den eneste, der undrer sig over, at det lukkede sygehus’ møbler bliver behandlet som affald.

På Facebookgruppen ’7323 Give’ går debatten lystigt – og borgerne er enige om, at der er tale om et groft ressourcespild.

Flere kræver en forklaring på, hvorfor møblerne skal smides ud. En af dem er Else Brink, som DR har talt.

- Det er ikke i orden, og jeg synes, regionen gør grin med os. Jeg vil meget gerne have en fornuftig forklaring på, hvad der er sket her, siger hun.

Kan godt forstå, det ser mærkeligt ud

Forklaringen er, at man ikke fra Region Syddanmark har overvejet, om der var andre, der kunne have glæde af tingene. Der er udelukkende blevet taget hensyn til, om det var noget, der kunne bruges i sygehusregi.

- Som udgangspunkt vil jeg sige, at vi har genbrugt langt det meste – enten i Grindsted eller på Vejle Sygehus, og så er der en mindre del, der bliver kasseret. Man har vurderet på, at i forhold til at det var noget, der enten skulle betrækkes om eller renses, så stod udgifterne ikke mål med det, siger Rikke Vestergaard, der er koncerndirektør i Region Syddanmark.

Hun anerkender fuldt ud borgernes frustration og siger, at der skal kigges på, hvordan man vil håndtere sådan en situation i fremtiden.

- Jeg kan godt forstå, at det ser mærkeligt ud, at der er noget, der bliver smidt ud. Det her giver selvfølgelig anledning til, at vi skal prøve at forholde os til, hvad vi gør i fremtiden i den her slags tilfælde. Jeg tænker, at hvis vi står i denne situation igen, skal vi prøve at forholde os til, om det kan gøre nytte andre steder, når vi nu ikke kan bruge det i sygehusregi, siger Rikke Vestergaard.

Er det for sent at ombestemme sig?

- Det kan jeg ikke svare på lige på stående fod, men det er selvfølgelig noget, vi skal snakke med Sygehus Lillebælt om, siger Rikke Vestergaard.

Der er tale om cirka 25 stole, 100 blandede møbler og lamper samt et antal hospitalssenge, der bliver smidt ud.

Facebook
Twitter