Mor til vitaminforgiftet barn: Erstatningen er slet ikke stor nok

Vejle-firmaet Inno Pharma bør betale mere til familier, hvor spædbørn fik stærke D-vitamindråber, mener mor til et af de forgiftede børn.

Lene Bruuns datter fik D-vitamindråber, som var mere end 75 gange stærkere end anbefalet. (Foto: © Annette Jespersen DR Trekanten, (c) DR)

Erstatningen til vitaminforgiftede børn er for lille.

Sådan lyder det fra Lene Bruun fra Vejle. Hendes datter Ida var et af de 80 børn, der i juli fik D-vitamindråber, som var 75 gange stærkere end anbefalet, lavet af Vejle-firmaet Inno Pharma.

Indtil videre har de ramte familier fået erstatning svarende til det beløb, som firmaets forsikringsselskab udbetaler. Det vil sige udgifter til medicin og transport for forældrene samt en erstatning til Ida på 190 kroner pr. sygedag.

Men det er ikke nok, lyder det fra Lene Bruun, da forgiftningen har haft store konsekvenser for Ida og resten af familien.

- Det dækker slet ikke de reelle udgifter. Vi har for eksempel været nødt til at købe et overvågningskamera og særlige stole, fordi Ida kastede op hele tiden, og vi var bange for at hun kunne blive kvalt. Men de udgifter vil Inno Pharma ikke dække, siger Lene Bruun.

Hun afviser, at kravene stilles for at 'malke' et firma, der lige nu står dårligt i offentligheden.

-Hvis man kigger ind i familien, vil man vide, at Idas forgiftning har kæmpestore konsekvenser i dagligdagen. Det har kostet dyrt, og vi får aldrig dækket alt. Men noget synes jeg, at de burde komme med, siger Lene Bruun.

Inno Pharma skriver på sin facebookside, at det følger "gældende regler og dansk retspraksis".

Endvidere oplyser virksomhedens forsikringsselskab, IF Forsikring, til DR Nyheder, at alle har fået det, de har krav på - og mere til. Normalt skal man kun godtgøre én forælders tabte løn, men forsikringen har valgt at dække begge forældres tab ved for eksempel lægebesøg, lyder det.

Tidligere på året fik Inno Pharma en bøde på 90.000 kr. og er efterfølgende stoppet med at lave D-vitamindråber til spædbørn.