Ni ud ti danskere flygter fra buler

Mange efterlader ikke en seddel i forruden, hvis de bakker ind i en anden bil. Det efterlader ejeren med en stor regning.

Ni ud af ti danskere efterlader ikke et telefonnummer, når de buler en andens bil på parkeringspladsen. (Foto: DR- Johnny Krone)

Nogle gange kan det være svært at få bakset bilen ud, når parkeringspladsen er godt fyldt. Derfor er der også nogen af os, der engang imellem kommer til at bakke ind i en af de andre biler.

Hvis det sker, siger vores samvittighed som regel, at vi skal efterlade et navn og telefonnummer. Men det er der ni ud af ti danskere, der ikke gør, viser en ny undersøgelse fra Gjensidige Forsikring.

Havde lagt falsk telefonnummer

Det skete blandt andet, da nogen var kørt ind i Mogens Johansens bil.

- Der var engang en, der lavede en ordentlig bule i min bil. Der sad godt nok en seddel i forruden, men det viste sig, at den var falsk. Nummeret tilhørte ikke ham, der havde lavet bulen, fortæller han.

Bilister flygter fra regningen

Det er især kofangere og døre, der bliver efterladt med buler og ridser. Det fortæller Karsten Moos, der er autoskadechef i Gjensidige Forsikring.

Han mener, der kan være flere grunde til, at bilisterne ikke giver sig til kende. Det kan enten skyldes. at bilisterne slet ikke har opdaget uheldet, men det kan også være, at de gerne vil slippe for en dyr regning.

- Vi har en gennemsnitsskade på 5000 kroner på den her type skader. Den får man jo selv lov til at betale, siger han.

Karsten Moos understreger, at det står i Færdselsloven, at man som bilist har pligt til at give sig til kende, hvis man har skadet en andens bil.

Brug spejlene

Det er oftest, når vi hurtigt skal svinge bilen ind i båsen på parkeringspladsen, at det går galt. Det fortæller kørelærer Rene Gandø fra Fredericia.

- Typisk går det galt ved parkering i bås ved supermarkedet eller lignende. Tit sker det, når vi skal bakke ud af båsen igen. Det går tit for stærkt, siger han.

Han anbefaler, at man bakker ind i p-boksen. Så er det let at komme derfra igen. Han har også ét godt råd til de, der har problemer med at komme ind imellem de hvide streger.

- Brug spejlene. Så kan man bedre holde øje med hjørnerne på bilen, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk