Nu går den vilde vagtlæge-jagt ind: Vi vil overtale dem til at komme tilbage  

Vagtlæger ser ud til at slippe for udskældt gebyr, så nu skal de lokkes tilbage i folden.

58 vagtlæger i Region Syddanmark sagde op ved udsigten til et årligt gebyr. Nu ser det ud til, at regionen tager regningen, og så skal vagtlægerne lokkes tilbage. (© Colourbox)

Styrelsen for Patientsikkerhed vil flytte det udskældte vagtlægegebyr til de enkelte regioner, fremfor at lade vagtlægerne betale et nyt årligt gebyr på 3.975 kroner selv.

Det er ambitionen, meddelte Anne-Marie Vangsted, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, torsdag.

I Region Syddanmark væltede det ind med opsigelser i forbindelse med indførelsen af det nye gebyr, og i alt 58 vagtlæger i regionen droppede tjansen, da de blev stillet det nye gebyr i udsigt. Opsigelserne i Region Syddanmark spredte sig også til eksempelvis Region Sjælland, hvor mindst 22 vagtlæger sagde op.

Men nu da regningen ser ud til at ende hos regionerne, skal der kæmpes med næb og kløer for at få lægerne tilbage i lægevagten.

Det fortæller Jørgen Skadborg, der er formand for De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i Region Syddanmark.

- Jeg har lige skrevet et opslag på en Facebookgruppe, som mange af vagtlægerne er på, og opfordret dem til at komme tilbage. Om nødvendigt vil vi henvende os til hver enkelt og prøve at overtale dem til at komme hjem til lægevagten igen, siger Jørgen Skadborg.

Det er helt essentielt for bemandingen af lægevagten i Region Syddanmark, at så mange som muligt af de 58 læger, der har opsagt deres vagtlægestilling, kommer tilbage, understreger Jørgen Skadborg.

- De er en uvurderlig bufferkapacitet i vores lægevagt, når man tænker på, at vi kun er 800 praktiserende læger i regionen, og 90 af mine kollegaer har tænkt sig at gå på pension indenfor det næste år, siger han.

Nu hvor der er udsigt til, at gebyret forsvinder helt, er forventningen da også, at vagtlægerne vender hjem til regionen.

Det fortæller Ole Holm Thomsen, der er vagtchef i lægevagten i Region Syddanmark.

- Jeg tror, at de fleste læger er interesserede i at køre nogle lægevagter for at holde deres faglighed ved lige og holde en tilknytning til lægevagten, siger han.

På landsplan håber formanden for PLO, at aftalen om, at gebyret skal betales af regionerne, går hurtigt igennem.

- Det vil gøre, at de læger, som har meldt sig ud af lægevagten, kan komme tilbage og fungere under de forhold, som de har gjort før gebyret, siger PLO-formand Christian Freitag.

Facebook
Twitter