Ny Star Wars-film giver travlhed hos Lego

Legomænd med kapper og lyssværd er et hit. Den klassiske historie om Stjernekrigen er årsagen, vurderer legetøjsforsker.

Lego i Billund håber på et godt julesalg i forbindelse med premieren på den syvende Star Wars-film og lanceringen af syv nye lego-produkter. (Foto: SCANPIX © (c) DR)

I mere end ét årti har børn og barnlige sjæle kunne samle dødsstjerner og tusindårsfalke.

Og med premieren på den syvende Star Wars-film ’The Force Awakens’ kommer syv nye Lego-produkter på hylderne.

For filmene om Stjernekrigen er stadig aktuel for Lego, fortæller Roar Rude Trangbæk, som er pressechef i Lego:

- Forhåbentlig kommer den til at betyde meget for os. Star Wars er en ikonisk Lego-linje, og vi er meget begejstrede for, at der kommer en ny film, siger Roar Rude Trangbæk.

Siden 1999 har legetøjsgiganten Lego produceret ikke mindre end 188 samlesæt, fire computerspil og en lang række animationsfilm baseret på de første seks Star Wars-film.

Stjernekrigen er nemlig klassisk historiefortælling, og det er en af grundene til Legos Star Wars-succes, siger Jørgen Martin Stenholt, som er legetøjsforsker og har arbejdet for Lego i en årrække:

- Star Wars er måske den største historie i nyere tid. Den er opbygget med myter, legender og krøniker samlet i én fortælling. Og det kan der selvfølgelig laves en helt masse ud fra, siger han.

Star Wars var den første film, som Lego baserede et samlesæt på. Sidenhen er fulgt samlesæt med Harry Potter, Pirates of the Caribbean og Ninja Turtles.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk