Nye krav til vikarer

Vikarerne, der er ansat i SOS Vikar skulle være informeret bedre, siger direktøren nu. Men konkurrencen på markedet er skærpet og det stiller nye krav

Vikarerne, der er ansat i SOS Vikar skulle være informeret bedre, siger direktøren nu. Men konkurrencen på markedet er skærpet og det stiller nye krav. (Foto: Falck © DR P4 Trekanten)

Firmaet SOS Vikar, der leverer hjemmepleje til Vejle Kommune, er af FOA blevet kritiseret for ikke at udbetale kørepenge til deres vikarer. Den kritik svarer direktør i SOS Vikar, Kirsten Bruhn, på.

- Vi må se i øjnene, at vi kunne have informeret vores vikarer bedre, om de ændringer vi har lavet i forhold til tidligere, siger hun.

Men Kirsten Bruhn forklarer, at blandt andet øget konkurrence på området har fået firmaet til at tilpasse forretningen efter nye kontrakter.

- Det er oftere og oftere akutte vagter, der bestilles af kommunerne, og der er i kontrakterne bl.a. krav om, at vikaren kan møde inden for kort tid. Derfor bruger vi lokale vikarer til lokale vagter i større grad end vi har gjort før. Vikarer der bor tæt ved institutionerne bliver derfor kontaktet først. Det kan nogle af vores gamle flittige vikarer mærke tydeligt. De har tidligere haft mulighed for at få mange planlagte vagter, hvor afstanden til kunden ikke har haft den store betydning, siger Kirsten Bruhn.

Hun tilføjer, at de nye vilkår kræver, at de har et stort vikarkorps, og at det har SOS Vikar.

Facebook
Twitter