Nyt Lego House skal tiltrække en kvart million besøgende

Lego House i Billund blev i dag indviet af kronprinseparret og deres fire børn.

  • Kronprinsparret og børnene prinsesse Isabella og prinsesse Josephine var med til åbningen af Lego House i dag. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Set fra luften er der ikke tvivl om, at huset har noget at gøre med Lego. Det er tegnet af Bjarke Ingels Group og består af 12 gigantiske klodser i alle farver. (Foto: Lego) (Foto: foto leveret af lego)
  • Lego house, Billund, oplevelse, turisme, (Foto: Thomas Gammeltoft-Pedersen- P4 Trekanten)
1 / 3

Kronprinsparret og deres fire børn var i dag med til at åbne Lego House, som er en ny stor attraktion i Billund.

H.K.H. Kronprinsesse Mary klippede snoren, men lagde ikke skjul på, at det var børnene, som især havde glædet sig til at komme til Billund.

Prins Vincent på opdagelse i det nye hus. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lego House er et 21.000 kvadratmeter oplevelseshus fyldt med 25 millioner klodser i alle farver og størrelser. Her kan gæsterne bygge deres egen fisk og se den komme i live i et virtuelt akvarie eller skabe køretøjer, der skal kører gennem udfordrende baner.

Huset består af tolv hvide gigantiske klodser stablet oven på hinanden. Facaden er dækket af tegl, som giver en illusion af, at hele huset er bygget af klodser.

Den meget markante bygning er tegnet af arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, BIG, der står bag en række anerkendte projekter både herhjemme og i udlandet.

LEGO House slår I dag, torsdag den 28. september, dørene op til et nyt kreativt oplevelseshuse I Billund. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lego House forventer en kvart million besøgende

Direktør for Lego House, Jesper Vilstrup, regner med, at det vil tiltrække en kvart million besøgende fra hele verden hvert år.

Hvis den vurdering holder, vil Lego House rykke ind foran andre regionale attraktioner som Koldinghus, Kongernes Jelling og kunstmuseet Trapholt.

Dog er der stadig lang vej til Legolands besøgstal på 1,7 millioner.Det placerer Legoland som den tredje mest populære attraktion i Danmark.

Flere turismer vil komme til Midtjylland

I det nærliggende Givskud Zoo ser direktør Richard Østerballe ikke den nye attraktion som en konkurrent, men derimod som et supplement til områdets nuværende attraktioner.

- Jeg er sikker på, at Legoland og Lego House kun øger den turismeværdi, som området har omkring Billund og Midtjylland. Og det kan kun være en fordel for os, mener Richard Østerballe.

Og det har han helt ret i, mener Janne Liburd, der er professor i turisme ved Syddansk Universitet i Kolding. Hun peger på, at når turisterne alligevel er i området, tager de også en tur i for eksempel Lalandia.

- Der kommer måske nogle mennesker til området, som ikke ville være kommet, hvis det ikke var fordi, der igen var et nyt tiltag, siger professoren.

Ud over legeområder, så er der også et stort galleri med Lego kreationer bygget af hardcore fans.

Facebook
Twitter