Nyvalgt EP-medlem fra Kolding cykler til Bruxelles: Jeg holder, hvad jeg har lovet

Venstres Asger Christensen cykler til sin første officielle arbejdsdag i Bruxelles.

- Cykelturen til Bruxelles nærmer sig. Jeg holder, hvad jeg har lovet: Jeg ville cykle til Bruxelles, når jeg blev valgt til Europa-Parlamentet, skriver Asger Christensen (V) på Facebook.

Når Venstres nye medlem af Europa-Parlamentet, Asger Christensen, har sin første officielle arbejdsdag i Bruxelles, skal han, inden møderne starter, skifte Lycra-cykeltøj og hjelm ud med skjorte og slips.

For trods de cirka 700 kilometer fra Kolding til Bruxelles har det nyvalgte medlem af parlamentet valgt at tage cyklen på arbejde på fredag.

- Jeg har under hele valgkampen sagt, at hvis jeg blev valgt til Europa-Parlamentet, ville jeg cykle derned. Og jeg holder selvfølgelig, hvad jeg lover, siger 61-årige Asger Christensen, som fik 31.347 personlige stemmer ved EP-valget 26. maj.

- Det skal ikke være så kedeligt det hele. Og jeg havde lige fem dage uden møder, så det passer fint med at cykle turen til Bruxelles, siger han.

'En enkelt cykeltur gør ikke den store klimaforskel'

Asger Christensen regner med at cykle omkring 8-10 timer om dagen og dermed tilbagelægge cirka 175 kilometer i døgnet, så han kan være fremme på arbejde til tiden fire dage senere i begyndelsen af næste uge.

Det er ikke første gang, at politikeren, som også er landmand, cykler rigtig langt. Tre gange har han cyklet med Team Rynkeby til Paris, og flere gange har han sat fokus på sygdommen sklerose ved netop at træde i pedalerne og tage på tur med Skleroseforeningen.

- Cykling er godt for mange ting, både helbredet og klimaet. I mange tilfælde kan cyklen nemt afløse bilen, siger Asger Christensen, som også gerne vil sætte fokus på klimaet ved at vælge cyklen.

Men som han siger:

- Jeg kommer til at flyve rigtig meget frem og tilbage fra Bruxelles. Så en enkelt cykeltur nytter ikke noget og gør ikke den store klimaforskel.

Det bliver også med flyveren, når han skal retur til Kolding efter de første dages arbejde i Parlamentet.

- Men jeg udelukker ikke, at jeg cykler derned igen. Det gør jeg jo nok, siger han.

Den lange cykeltur til kontoret begynder på fredag i selskab med en gruppe på ti andre cykelentusiaster.

Facebook
Twitter