Opsang fra chauffør: Læg mobiltelefonen væk, når du kører i bil

Det er uansvarligt og respektløst overfor andres liv, når bilister bruger mobiltelefon, mens de kører, siger buschauffør fra Vejle.

Buschauffør fra Vejle ser hver dag bilister med mobiler i hånden. Det er farligt og respektløst overfor andre bilister, siger buschauffør fra Vejle. (Foto: lev dolgachov © ColourBox)

Hold nu op med at tale i håndholdt mobiltelefon og skrive sms'er, mens I sidder bag rattet.

Sådan lyder opfordringen fra buschauffør Steen Lessels på Facebook, efter han nær var endt i en ulykke.

- I går var der en dame, der kørte ud foran mig, mens hun sad og sms`ede. Hvis jeg ikke havde lavet en undvigemanøvre, så var jeg simpelthen banket ind i hende, fortæller han.

Mere end ti gange om dagen ser han uopmærksomme bilister, når han kører bus i Vejle

Ifølge Sydøstjyllands Politi har omkring 3.000 bilister fået bøder for at bruge mobiltelefon i trafikken i de første ni måneder af 2016. Tallet har været stigende de senere år.

Men det er meget svært, at bede de generationer, som er digitale indfødte, om bare at lægge mobilen væk og så forvente, at de gør det, mener Søren Schultz Hansen, der er forsker og ekstern lektor på CBS.

Han har arbejdet meget med generationen af unge, som er født med en mobiltelefon i hånden, og han mener, at en eller anden form for påmindelse, når man stiger ind i bilen, kan hjælpe.

- Så hver gang man sætter sig i bilen, så vibrerer mobilen og minder om, at man skal slukke den eller lægge den fra sig, foreslår han.

Buschauffør Steen Lessels håber, hans Facebook-opslag kan få nogle trafikanter til at pakke de håndholdte mobiler væk.

- Jeg synes, det er uansvarligt. Jeg synes, det er respektløst overfor mit liv, overfor mine børns liv og overfor alle andres liv, siger han.

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at hver tredje trafikulykke sker på grund af uopmærksomhed.

Facebook
Twitter