Otte personer indlagt med kulilteforgiftning

Et ældre ægtepar fra Kolding-området, fire ambulancefolk og to politibetjente er blevet kulilteforgiftet af gasfyr.

Otte er blevet indlagt med kulilteforgiftning på grund af et defekt fyr. (© colourbox.com)

Otte personer blev i aftes kulilteforgiftet.

Et ældre ægtepar fra Almind, der ligger lidt nord for Kolding, er blevet indlagt i trykkammer på Rigshospitalet.

Gasfyret i ægteparrets hus udledte kulilte, hvilket gjorde dem og redningsfolk syge.

Fire ambulancereddere og to politifolk, der reddede ægteparret ud af huset blev nemlig også forgiftet. De er nu indlagt på Sygehus Lillebælt i Kolding, da de ikke blev så alvorligt forgiftet.

Det var ægteparrets familie der lidt over ni i aftes slog alarm, fordi de syntes, at ægteparret, der er 64 og 73 år, lød meget mærkelige, da de talte i telefon med dem.

Overført til Rigshospitalet

Vagtcentralen sendte en patrulje og to ambulancer til stedet, men luften i huset var allerede så fyldt med kulilte, at reddere og betjente også blev syge. Heldigvis lykkedes det for politiet og ambulanceredderne at få ægteparret ud af huset i tide.

Parret blev hurtigt overført til Rigshospitalet. De var så medtaget af den giftige gas, at der var behov for at behandle dem i trykkammer, og sådan et findes på Rigshospitalet. Ifølge politiets oplysninger, er det kvinden, som er værst ramt.

De fire ambulancereddere og de to politifolk er stadig på Kolding Sygehus, hvor de får tilført ilt.

Jørn Lindhardt , Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, oplyser, at betjente og reddere er indlagt forebyggende og til observation.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.