Otte skraldemænd fyret: Fulde og narkopåvirkede på jobbet

Otte skraldemænd er bortvist efter en alkohol- og narkotest.

Firmaet, der har de otte medarbejdere ansat, laver jævnligt uvarslede kontroller af medarbejderne, før de sætter sig ind i de store køretøjer. (Foto: MATHIAS BOJESEN © Scanpix)

Otte skraldemænd fra Vejle er blevet bortvist fra deres arbejdsplads og kan se frem til en fyring, efter en alkohol- og narkotest viste sig positiv.

Det er firmaet Meldgaard Miljø, der står for renovationsarbejdet i Vejle, og i virksomheden har man en politik med, at man af og til tester medarbejderne for alkohol og stoffer uden forudgående varsel.

Det gjorde man så onsdag morgen, og her var der otte medarbejdere, der dumpede testen.

- Vi har nultolerance over for det. Det er den politik, vi har, og vi tester jævnligt. Det kom desværre bag på os, at så mange var påvirkede. Der er otte, der ikke har job ved os længere, siger Line Meldgaard, der er direktør og personaleansvarlig i Meldgaard Miljø.

Hun ønsker ikke at udtale sig om de konkrete tilfælde.

- Det er meget trist. Når folk bliver ansat, får de at vide, at de skal komme til os, hvis de har problemer med misbrug, for så vil vi hjælpe dem. Så det er et chok for os at se, at der er otte, der møder påvirkede på arbejdet, siger Line Meldgaard.

Der er 600 ansatte i Meldgaard Miljø, som i de seneste ti år har gjort brug af de uvarslede tests på medarbejderne.

Fagforening bakker op om fyringer

Hos skraldemændenes fagforening 3F er der ikke meget trøst at hente for de bortviste medarbejdere. Det fortæller gruppeformand hos 3F Svend-Åge Hansen.

- De har alle erkendt, at de har indtaget noget, så vi har svært ved at hjælpe dem her efterfølgende, siger han.

Ifølge Svend-Åge Hansen er der ikke noget at udsætte på de metoder, som Meldgaard Miljø har gjort brug af i arbejdet, men han ærgrer sig over resultatet.

- Jeg synes, det er rigtig synd for branchen, at det får det ry. Det er ikke betryggende for borgerne, siger han.

Svend-Åge Hansen har i dag haft et møde med en af de bortviste skraldemænd, der er medlem af 3F.

- Han var meget berørt af sagen, og rigtigt ked af det. Han havde ikke tænkt over, at han ikke skulle have taget de sidste to øl i aftes. Det var han rigtigt rigtigt træt af, fortæller Svend-Åge Hansen.

Mister dagpenge i tre uger

Han siger at bortvisningen også betyder, at de otte skraldemænd mister deres ret til dagpenge.

- De vil ikke kunne få dagpenge de næste tre uger, fordi de er selvforskyldt ledige. Det er rigtigt ulykkeligt for dem, siger han.

Sagen fra Meldgaard rokker dog ikke ved, at drukkulturen blandt skraldefolk er en saga blot.

- Det er noget man slet ikke tolererer længere - og det skal vi heller ikke. Så det er en tilfældighed, mener Svend-Åge Hansen.

Opdateret med yderligere kommentarer fra gruppeformand Svend-Åge Hansen fra 3F.

Facebook
Twitter