Overfyldt tank og dårlig svejsning medvirkende årsag til storbrand i Fredericia

Rapport fra Teknologisk Institut slår nu fast, at problemer med en silo kan have haft indflydelse på storbrand.

Ved branden på Fredericia Havn den 3. februar 2016 kollapsede en silo og store mængder gødning flød ud i havnebassinet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

En overfyldt tank og en dårlig svejsning er de to vigtigste årsager til den kæmpebrand, der ramte Fredericia Havn i februar sidste år.

Det fremgår af en rapport, som Teknologisk Institut har lavet om baggrunden for branden, hvor en kæmpesilo sprang læk, så tusindvis af liter palmeolie fossede ud og brød i brand.

Det skriver Ingeniøren.dk.

Først og fremmest skyldes ulykken, at firmaet, der ejer siloen, Dan Gødning, havde overfyldt siloen. Den indeholdt mindst 9.500 kubikmeter gødning, selv om den kun måtte indeholde 9.000.

Belastningen fra den ekstra mængde gødning fik en dårlig svejsning på tanken til at briste, og dermed startede det forløb, som betød, at brandfolk fra store dele af Jylland og Fyn kæmpede mod flammerne, lyder konklusionen.

Danish Agro, der er medejer af Dan Gødning, afviser dog, at overfyldningen er skyld i ulykken, men erkender, at svejsefejlen kan have haft indflydelse.

-Meget tyder på, at der ikke havde været problemer, hvis det ikke havde været for den svejsefejl, som Teknologisk Institut har identificeret, siger Søren Møgelvang Nielsen, der er kommunikationsdirektør hos Danish Agro.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk