Pak følelserne lidt væk, mor og far: Her er det ikke alt, der kommer på ForældreIntra

En skole i Vejle har lavet faste regler for, hvad der egner sig til ForældreIntra, og hvad der ikke gør.

Hvis undervisningen ikke fungerer, så er ForældreIntra ikke det rigtige sted at tale om. Derfor har en skole i Vejle Kommune lavet regler for, hvad systemet skal bruges til. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Det er ikke alt, der egner sig til ForældreIntra. Det har Firehøjskolen i Vejle Kommune konkluderet, og derfor har den nu formuleret en række grænser for, hvilken information ForældreIntra kan bruges til.

For en million danskere er ForældreIntra bindeledet for kommunikation mellem skole og hjem, og systemet modtager nu kritik fra blandt andre organisationen Skole og Forældre, fordi det lægger et for stort ansvar over på forældrene i forhold til børnenes skolegang.

På Firehøjeskolen konstaterede man, at kommunikationen på ForældreIntra havde en tendens til løbe af sporet, og derfor blev der aftalt regler for, hvordan systemet skal bruges, fortæller formanden for forældrebestyrelsen, Martin Skovlyst.

Så snart, der kommer lidt følelser, eller det bliver lidt mere komplekst, så er det ikke særligt velegnet

Martin Skovlyst, skolebestyrelsesformand

- Vi kender det alle sammen fra Facebook eller andre sociale medier, at det godt kan stikke lidt af, siger han.

Skolen frabeder sig helt konkret, at lærere og forældre bruger ForældereIntra til spørgsmål om undervisningen, om elevernes sociale trivsel og andre lidt større emner. Det er skal i stedet klares ved møder eller telefonsamtaler.

Martin Skovlyst mener, at ForældreIntra er bedst til korte, praktiske informationer - og ikke til emner, hvor følelserne kan komme i kog.

- Så snart, der kommer lidt følelser, eller det bliver lidt mere komplekst, så er det ikke særligt velegnet, siger han og fortsætter:

- Der kan sidde forældre, der synes, at der er et eller andet i undervisningen, der ikke rigtig fungerer, og som gerne vil have en dialog omkring det. Til sådan nogle emner er værktøjet ikke særlig velegnet, mest fordi det foregår på skrift, og der opstår misforståelser og overfortolkninger, lyder hans erfaringer.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.