Par afleverede ligkiste på genbrugsplads: 'Vi åbnede den først i går'

Mange kuriøse ting finder vej til landets genbrugspladser.

Det var dette syn, der forbløffede flere besøgende på Billund Genbrugsplads i weekenden. (Foto: Christian Barnkob)

Som ansat på en genbrugsplads er man vant til at tage imod lidt af hvert.

Alligevel var det en usædvanlig weekend på jobbet for Brian Nielsen, der er vejleder på Billund Genbrugsplads.

- Der kom nogle mennesker og spurgte, om vi modtog en kiste også, og ja, det gør vi da. Jeg tænkte, at det var en hjemmelavet en, men da de kom med den, viste det sig, at det var en rigtig kiste nede fra bedemanden, siger Brian Nielsen.

- Jeg var noget overrasket, men vi tager jo imod den. Det er ikke sket før i de seks år, jeg har været her, at der er kommet en ligkiste, siger han.

Brian Nielsen foran containeren på Billund Genbrugsplads, hvor der i weekenden blev afleveret en ligkiste.

Kisten, der er lavet af træ, blev sendt til genbrugsafdelingen, og der var hurtigt en, der fattede interesse for den usædvanlige genbrugsting.

- Vi åbnede først kisten i går, da den blev hentet. Den var ikke så tung, så vi tænkte, at den var tom, og det var den også, siger Brian Nielsen.

Nysgerrigheden blev for stor

Kisten blev hentet af Bent Hansen, der er medlem af Y’s Mens Club, der blandt andet afholder loppemarkeder, der støtter forskellige projekter rundt om i landet.

Bent Hansens kone havde fået tilsendt et billede af kisten, og så blev nysgerrigheden for stor.

- Egentlig var det ikke os, der skulle tømme containeren i den her uge, men dem, der skulle, ville ikke have kisten. Det er meget specielt, siger Bent Hansen.

Bent Hansen vil sælge kisten på loppemarked, men han ved ikke, hvad han skal tage for den. I baggrunden er nogle af de andre ting, der skal sælges.

Nu skal kisten sandsynligvis med på loppemarked.

- Den var lidt beskidt, så jeg vaskede den lidt. Jeg ved ikke, hvad man kan få for sådan en. Den er dyr fra ny, men den her er meget brugt. Men hvad den har været brugt til, det aner jeg ikke. Måske noget rollespil, siger Bent Hansen.

Sexlegetøj og granater

Selvom en ligkiste hører til blandt de mere usædvanlige ting, der er blevet indleveret på genbrugspladserne i området, så er der alligevel blevet håndteret nogle specielle opgaver igennem årene på genbrugspladserne i Trekantområdet.

I Hedensted kunne det eksempelvis være gået grueligt galt, fortæller koordinator for kommunens genbrugspladser Johnny Christensen.

- Pludselig stod der en panserværnsgranat på et bord inde i vores hal. Vi kunne hurtigt se, at det måtte vi hellere gøre noget ved. Jeg bar den helt ud til den fjerneste ende af pladsen i sikker afstand fra den øvrige del af pladsen. Jeg tænkte bare, at nu håber jeg ikke, den springer, men den skulle bare væk fra folk, siger Johnny Christensen.

Han tilkaldte politiet, men betjenten ville ikke have noget med granaten at gøre, og så blev det en sag for minerydderne fra Skive Kaserne, der kunne konstatere, at granaten ikke var farlig.

På genbrugspladsen i Vejle fik pladsmand Tommy Størner et halvt biologilokale sendt til genbrug.

- Der var en skole, der havde ryddet op i biologilokalet, og der stod 25 forskellige slags dyr i sprit derinde. Der var alt fra hugorme til padder. Først tænkte jeg, at det var pudsigt, at man satte det til genbrug, og der var nogle, der mente, at det kunne genbruges. Og så mindede de mig om min egen skoletid, siger Tommy Størner, der dog endte med at destruere udstillingsdyrene, da mange af dem var tørret ud og i dårlig forfatning.

I Kolding oplever genbrugsformand Aage Flink af og til, at folk forsøger at skille sig af med døde kæledyr. Og en sjælden gang imellem også levende kæledyr.

Kisten er lavet af træ - og der var ikke noget indeni.

- Der var engang en kattekilling, der lå og peb i en kasse. Den fik vi selvfølgelig taget op igen og så kontaktet Dyrenes Beskyttelse, der kom og afhentede den, siger Aage Flink.

Og tilbage i Hedensted er det ikke kun granater, der bliver indleveret. Det er også mere kulørte sager fra de danske soveværelser, der ender på genbrugspladserne.

- Der er alt, hvad Hr. og Fru Danmark har i gemmerne. Det har været alt fra lolitadukker til elektroniske hjælpemidler i samme afdeling. Vi ser stort set alt, siger koordinator Johnny Christensen.

Facebook
Twitter