Patienter skal lære at bruge kopi-medicin

Hvis der bliver taget hånd om patienterne, så er det intet problem i at skifte til billigere kopimedicin.

65.000 danskere har fået lungesygdommen KOL, uden at det har nogen forbindelse til rygning.

Region Syddanmark vil gerne bruge mere af den billigere kopimedicin. Økonomisk er der mange penge at spare, og patienterne vil heller ikke mærke nogen forskel, hvis de altså husker at tage kopimedicinen.

Region Syddanmark lægger op til at spare 22 millioner kroner hvert år på udgifterne til medicin. Blandt andet skal der købes ny medicin til hjertepatienter, nye og billigere inhalatorer til KOL-patienter, og samtidig skal patienterne undervises bedre i brug af medicinen.

Det er vigtigt, at regionen husker at tale med den enkelte patient, når de får ny medicin og nyt udstyr, lyder det fra direktøren for Danske Patienter, Morten Freill.

- Hvis patienterne bliver utrygge, og ikke helt forstår betydningen af omlægningen, kan det i sidste ende betyde, at patienter dropper ud af behandlingen. Så man skal sikre den gode dialog med patienterne i omstillingen, siger han.

Og hvis det lykkes at få patienterne til at bruge den nye medicin, er det ganske realistisk, at regionen kommer til at spare de mange millioner, siger sundhedsøkonom Kjeld Møller-Petersen fra Syddansk Universitet.

- Jeg kan ikke tro, at det giver dårligere behandlinger. Når man bruger ikke den billigere kopimedicin, før man er sikker på, at den har samme virkning, siger Kjeld Møller-Petersen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.