Politi rejser tiltale mod tidligere havnechef i Vejle

Efter længere tids efterforskning har politiet rejst tiltale mod den tidligere havnechef på Vejle Havn.

Nu skal retten tage stilling til, om den tidligere havnechef i Vejle har misbrugt offentlige midler.

En tidligere havnechef for Vejle Havn bliver nu tiltalt for mandatsvig, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Tiltalen omhandler 16 forhold til en samlet værdi af cirka 21.500 kroner. I sagen er der undersøgt en lang række andre forhold, hvor der imidlertid ikke er fundet grundlag for at rejse tiltale.

Sagen startede i 2015, da Vejle Kommune meldte sagen til politiet. Det skete, efter at en revisionsrapport gav anledning til nærmere undersøgelse.

Anmeldelsen fra kommunen drejede sig om havneledelsens mulige misbrug af økonomi, der blandt omfattede indkøb af mad, vin og dyre rejser til udlandet på businessclass. Tidligere har der været nævnt overforbrug i millionklassen.

Derfor glæder det da også forsvarsadvokat Martin Andersen, at det nu kun er 21.500 kroner, som den tidligere havnechef er anklaget for at have misbrugt.

- Det er meget tilfredsstillende, at anklagemyndigheden er enig i, at der ikke er bevis for de beløb, der har været fremme i pressen. Men det er også en trist følelse, fordi min klient har været under et stort pres i de forløbne måneder, siger Martin Andersen.

I følge anklager Bolette Lund Kristensen fra Sydøstjyllands Politi, så drejer de 16 forhold sig om handler, der kunne se ud som om det var handler i relation til havnedrift, men i virkeligheden var til privat brug.

På baggrund af anmeldelsen fra Vejle Kommune indledte Sydøstjyllands Politi en efterforskning af sagen for at finde ud af, om personer med tilknytning til ledelsen og administrationen af Vejle Havn havde begået strafbare forhold.

Sigtelse mod to forhenværende bestyrelsesformænd og to forhenværende næstformænd i Vejle Havn blev opgivet tidligere i år, og i forbindelse med dagens tiltale er sigtelsen samtidig opgivet i forhold til yderligere to ansatte på havnen. De to har været sigtet for underslæb, mandatsvig og grov skattesvig.

Sagen skal for retten i Kolding, den tiltalte havnechef nægter sig skyldig.