Politiet: Vi skal hjælpe hinanden med at blive bedre bilister

Politiet er ikke imponeret over bilisternes evner efter ekstra kontroller på en af Danmarks mest befærdede motorveje.

Har du følt dig overvåget, når du den sidste måneds tid har kørt på E45? Det kan der være en god grund til. Politiet har nemlig holdt øje med bilisternes opførsel på motorvejen. Og der er plads til forbedring. (Foto: Mikkel Skovsgaard © DR)

Vi trænger til at få genopfrisket færdselsreglerne.

Det konkluderer Sydøstjyllands Politi, som i seks uger har holdt ekstra meget øje med trafikken på motorvej E45.

En af de groveste overtrædelser kom, da en bilist bagfra kørte meget tæt på en af politiets civile biler.

Bilisten syntes åbenbart, det gik for langsomt med at trække ind, for han blinkede med overhalingslyset og viste en fuckfinger til ordensmagten, da han kørte forbi. Derefter satte han farten op til 146 på et sted, hvor man højst må køre 110.

- Det uheldige for ham var, at det var en civil politibil, han overhalede, fortæller politikommissær Erik Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Politiet fik den 59-årige mand stoppet, og udover en bøde for at køre for stærkt fik han det som politiet kalder en pædagogisk samtale om færdselskultur.

- Vi prøver at få bilisterne til se problemet fra andre bilisters side, forklarer Erik Nielsen.

Bilister fik pædagogiske samtaler
  • Fra uge 41 til 46 kørte politiet ekstra meget på E45
  • Det resulterede i 550 overtrædelser af færdselsloven
  • 522 personer blev sigtet
  • 135 bilister fik påtaler og en pædagogisk samtale

Under de ekstra kontroller blev 522 personer sigtet for at overtræde færdselsloven. Det skete blandt andet for en håndværker, der overhalede politiets bil, som kørte på en 110 kilometers strækning.

Efterfølgende fortsatte han med at køre hurtigere og hurtigere, til han blev målt til at køre 144 kilometer, hvor hastigheden var 110.

Erik Nielsen mener, at folk generelt ikke er så gode til at være opmærksomme i trafikken. Bilisterne kører for hurtigt, kører slalom mellem vognbanerne og bliver hængende i venstre vognbane, selv om der er plads til at trække ind.

- Det kan jo være, at man skal give plads, hvis en anden bilist skal ud i anden vognbane for at overhale en lastbil, siger han.

For god trafikadfærd smitter, mener politikommissæren.

- Hvis vi (politiet, red.) begynder at trække ind, når vi har overhalet, så kan vi få en hel hale af biler, som gør nøjagtigt det samme, fortæller han.

Under de ekstra kontroller blev 522 personer sigtet for overtrædelse af færdselsloven og 135 bilister fik påtaler.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.