Politikere rystede over fejlagtig millionudbetaling

Venstrefløjen i Region Syddanmark er rystet over manglende styr på betalinger til Bios.

Venstrefløjen i Region Syddanmark frygter, at der ikke er styr på udbetalingerne til Bios. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

Den Bios-kritiske venstrefløj i Region Syddanmark er i dybt chok over, at regionen tilsyneladende har udbetalt for mange penge til ambulanceselskabet.

Region Syddanmark har sat 30 millioner kroner for meget ind på ambulanceselskabet Bios' konto i slutningen af 2015. Det kommer meget bag på regionsrådsmedlem for SF Ida Damborg.

- Jeg er dybt chokeret. Jeg håbede, at der var mere styr på, om der var hjemmel til at betale fakturaerne. Det afventer jeg en redegørelse for, for det her er ikke godt nok, siger Ida Damborg.

Region Syddanmark skal ifølge kontrakten med Bios udbetale omkring 30 millioner kroner forud hver måned. Men betalingen for januar er tilsyneladende gået ind på ambulanceselskabets konto to gange.

Regionsmedlem Vibeke Syppli (EL) frygter, at det ikke kun er i Bios, der er rod i regnskaberne, men at det også er tilfældet i Region Syddanmark.

- Tilsyneladende sejler det hos Bios, men sejler det også i regionen, så synes jeg faktisk, at vi har et endnu større problem, siger Vibeke Syppli. Hun er ikke overrasket over, at det sejler hos Bios.

- Det har der været tegn på hele vejen, siger hun.

Her til formiddag mødes Region Syddanmark med Bios for at finde ud, hvordan pengene skal tilbagebetales.

Det har her til morgen ikke været muligt at få en kommentar fra Bios' direktør, Morten Hansen.