Praktiserende læger vil spare - mod betaling

Region Syddanmark skal spare 22 millioner på medicin. Læger vil hjælpe med at spare.

Formanden for de praktiserende læger i Region Syddanmark tror, at der kan spares mange penge på medicin. (Foto: Jonas Guldberg)

Praktiserende læger vil gerne hjælpe Region Syddanmark med at spare penge på medicin. Det kræver bare, at lægerne får penge for at se på deres patienter en ekstra gang.

Regionen har lagt op til, at der skal spares 22 millioner kroner på dyr medicin. Det er en del af en større spareplan, hvor regionen kæmper med at finde besparelser for 167 millioner kroner.

På medicinområdet er det slet ikke urealistisk, at lægerne kan hjælpe med at finde besparelser, siger formanden for de praktiserende læger i Region Syddanmark Jørgen Skadborg.

- Der er formodentligt også realistisk at spare flere penge, end dem der er i sparekataloget, siger han.

Det koster at spare

Besparelsen kræver dog en investering. De praktiserende læger vil have flere penge, hvis de systematisk skal kalde patienter ind for at skifte deres dyre medicin ud med billigere, der virker lige så godt.

Medlem af Praksis-plan-udvalget i Region Syddanmark Tage Pedersen vil ikke udelukke, at lægerne skal have penge for at spare penge.

- Jeg vil gerne se et konkret forslag. Om de så skal have penge for det, det kan man altid diskutere, men hvis der virkelig er noget, der rykker, så er jeg parat til at kigge på det, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.