Professor: Partierne bør lade andre om at arrangere valgmøderne

De må gerne være med, men politiske møder rykker mest, hvis det ikke er partierne, der arrangerer dem, mener valgforsker.

Vælgermøde i Uhrhøj i Vejle. Borgerne diskuterede blandt andet skoleveje, ny hal og udstykninger (Foto: Søren Rahbek © dr)

Sikker skolevej, nye udstykninger, ældrepleje. Der er emner nok at tage fat på op til valget til landets byråd den 21. november. Og skal politikerne kapre stemmer, skal de bruge kræfter på at møde vælgerne på møder, som de ikke selv arrangerer.

Det er nemlig især valgmøder, der ikke er arrangeret af partierne, der er interessante, vurderer Ulrik Kjær, der er professor og kommunalforsker ved Syddansk Universitet.

- På nogle valgmøder dukker der ikke ret mange op, som ikke på forhånd har besluttet sig for, hvem de vil stemme på. På de andre valgmøder kommer der en del tvivlere, og så er der lige pludselig stemmer på spil, siger professoren.

Netop sådan et valgmøde åbnede den kommunale valgkamp i Vejle-bydelen Uhrhøj i går. Valgmødet var arrangeret af den lokale idrætsforening, skolebestyrelsen og lokalrådet. Cirka 120 borgere var med.

For deltagerne er det de helt nære ting, der kan være med til at flytte krydset, mener Mette Kristensen, der deltog i mødet i Vejle i aftes.

- Det er helt afgjort, hvad de vil gøre for Uhrhøj. Vi er i et område, der har stor vækst, og vi skal have bygget en ny hal, siger hun.

Hun er derfor en af de vælgere, der måske kan flyttes, mener Ulrik Kjær.

- Er der en liste, et parti eller en kandidat, der har en holdning til noget, der er meget tæt på min hverdag. Det kan få nogle til at stemme på dem, der har den rigtige holdning til de nære ting, siger Ulrik Kjær.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.