Regeringen fravælger fiks og færdig politiskole

Selv om bygningerne er velegnede og i god stand, så bliver der ingen politiskole i Vejle.

Den kommende vestdanske politiskole skal ligge i Herning. Uforståeligt mener Vejles borgmester, der har endog meget velegnede bygninger, der kan huse skolen. (Foto: Colliers © Colliers)

Det vækker skuffelse og undren, at regeringen har besluttet sig for, at den kommende vestdanske politiskole skal opføres i Herning. Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), er dybt skuffet over regeringens planer om at bygge en ny politiskole i Herning.

Politiskolen kan nemlig både blive hurtigere og billigere færdig, hvis den bliver placeret i den tidligere sygeplejeskole i Vejle.

- Jeg synes virkelig, at det er en uklog beslutning. Det er en dyr beslutning - og det er en forkert beslutning, siger han.

For knap en uge siden offentliggjorde Rigspolitiet sine ønsker til, hvor en ny politiskole skal ligge, og her lå den tidligere sygeplejeskole i Vejle kommune højt på politiets liste.

Den eneste anke var, at der formentlig var brug for at ændre kommunens lokalplan, før skolen kunne tages i brug.

Men det passer ikke, siger Arne Sigtenbjerggaard.

- Vi står med en skole, der er indflytningsklar. Der mangler en støvsuger til rengøring, og nogle møbler, så kan man gå i gang, siger borgmesteren.

Derfor har han nu sendt et brev til alle folketingets partiformænd, hvor han beder dem genoverveje Vejle.

Kritikken vækker genklang hos både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der forholder sig lunkent til udmeldingen onsdag om, at regeringen agter placere en ny politiskole i Herning.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter