Region lukker for adgang til ansattes Gmail i kampen mod hackerangreb

Region Syddanmark lukker for de ansattes adgang til alle webbaserede e-mail-udbydere som Gmail og Hotmail.

Region Syddanmark har blokeret for medarbejdernes adgang til tjenester som Gmail og Hotmail.

Medarbejderne i Region Syddanmark har fået lukket adgang til deres webmail som for eksempel Gmail og Hotmail.

It-afdelingen i regionen har lukket sikkerhedshuller efter det store hackerangreb, der har lagt tusindvis af computere ned verden over. Web-baserede mailkonti kan lukke den frygtede 'Wannacry'-kode ind, så i Region Syddanmark har blandt andre it-chef Morten Lundgaard Hansen haft travlt.

- Det, vi er ude for, har en voldsomhed, som ligger ud over, hvad vi er vant til. Omvendt er de ting, som vi skal gøre for at modstå sådan et angreb, præcis de samme.

- Vi har taget fat i den procedure, vi har, og er gået i gang med at kigge på sårbarhederne i vores it-landskab, og fået lukket ned for dem, siger it-chefen.

Regionens medarbejdere er blevet bedt om at opføre sig fornuftigt på deres computere. Så de ved, hvad de skal gøre, så deres computere ikke bukker under for angreb.

- De skal bruge deres sunde fornuft. Lad være med at klikke på et link i en mail, der ser suspekt ud. Så er man rimeligt sikker, siger Morten Lundgaard Hansen.

'Wannacry' har igennem de seneste par døgn spredt sig over hele verden. Og her i landet kan vi nu også mærke angrebet, fortæller it-sikkerhedsekspert hos virksomheden CSIS Peter Kruse

- Vi har omkring 300 infektioner som minimum i Danmark, siger han.