René fandt to meter lang død kongeboa i affaldet: 'Den var lige så bred som mit lår'

Døde husdyr og kæledyr skal ikke i skraldespanden. Se her, hvad du gør med dem.

Det var denne kongeboa, der væltede ud foran René Rasmussen og hans makker.

Skraldemand René Rasmussen havde sidste onsdag en af de arbejdsdage, man nok ikke lige glemmer foreløbig.

Sammen med en kollega var han ved at tømme en skraldebil ved genbrugsstationen Affaldgenbrug i Vejle, da der gik hul på en sort affaldssæk.

Ned foran de to kolleger dumpede der en cirka to meter lang kongeboa.

- Så skulle vi i første omgang lige finde ud af, om den var død eller levende, for den var temmelig stor. Den var ligeså bred på midten som mit lår. Den var heldigvis død, men de eksperter, vi har spurgt, sagde, at det ikke var længe siden, at den havde været i live. Den var velnæret og flot i skindet, siger René Rasmussen, der fik sig noget af et chok.

En kongeboa

Kristian Sørensen, der er dyrepasser og slangeekspert hos Randers Regnskov, er efter at have set et billede af slangen ikke i tvivl om, at der er tale om en kongeboa.

- Den er fra enten Syd- eller Mellemamerika. Det er en kvælerslange, der er normal at holde blandt folk, der holder krybdyr, siger Kristian Sørensen.

Da René Rasmussen og hans makker fandt slangen, var den død, men det var de ikke helt sikre på i begyndelsen.

- Vi stod og kiggede lidt på hinanden, og der gik lidt krokodillejæger i min makker, så han skubbede lidt til den med en skovl. Jeg skulle ikke nyde noget af at have fat i den, siger René Rasmussen.

Kaniner og en halv gris

Det er bestemt ikke første gang, at skraldemændene finder døde dyr i affaldssækkene, men det var alligevel første gang, at en to meter lang slange blev observeret.

- Vi har fundet hunde, katte, gnavere, kaniner, hamstere, marsvin og så videre. På et tidspunkt har en kollega også fundet en halv gris i en skraldespand, siger René Rasmussen, der godt kunne være de oplevelser foruden.

- Jeg mener bestemt ikke, at skraldespanden er det rigtige sted til et dødt dyr. Man må kontakte dyrlæge og så videre for at få de større dyr sendt afsted, siger han.

Bør ikke smides i skraldespanden

En kongeboa af den størrelse skal normalt heller ikke smides ud på den måde. Det fortæller Stig Mellegaard, der er chefkonsulent i Fødevarestyrelsen.

- Når det er mindre kæledyr som kaniner og katte, kan man begrave dem i sin have. Hvis det er meget små dyr, må man også lægge dem i en plasticpose og sende dem til forbrændingen, siger han.

- En kongeboa i den størrelse er for stor til at blive puttet i en skraldepose og sendt afsted. Den skulle have været afleveret på anden vis, siger Stig Mellergaard.

Hvis man ønsker at begrave sit større kæledyr, skal man tage kontakt til kommunen for at sikre, at man ikke kommer i karambolage med vandboringer og lignende.

- Der er nogle gråzoner som eksempelvis en Grand Danois, som kan være på størrelse med en pony. Der skal man sikre sig, at der ikke er vandboringer og lignende i nærheden, og så skal man tage kontakt til kommunen for at finde en passende dybde, så vilde dyr som ræve ikke graver dem op igen, siger Stig Mellergaard.

Alternativt kan man selv køre dyret direkte til forbrændingen.

Slangen endte i komposten på Affaldgenbrug i Vejle, hvor den blev mast sammen med jorden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter