Restaurant Bror Ditlev er så klar til at åbne: 'Vi savner dæleme nogle gæster'

'Vi prøver at være lidt foran, hvis vi pludselig får grønt lys,' siger leder af restaurant i Kolding.

'Vi har hele pivtøjet klar til at starte,' siger Rasmus Vemmelund, der er daglig leder hos Restaurant Bror Ditlev i Kolding. (Foto: Sylvester Guldberg Røn. DR Trekanten)

Var det noget med et glas kølig rosévin i solen og en bid mad på terrassen på en af dine yndlingscaféer?

Det er vi nok mange, der drømmer om i takt med, at det bliver varmere, og solen står højere på himlen.

Nu mangler bare det grønne lys fra Folketinget. Og når det kommer, er restaurant Bror Ditlev i Kolding klar til at åbne.

- Mette (Frederiksen, red.) har sagt, at hun trækker den, så langt hun kan. Men vi får travlt, hvis vi pludselig får grønt lys. Så vi prøver lidt at være foran, siger daglig leder Rasmus Vemmelund.

Han er i gang med boremaskinen, for der skal skrues ben under træplader af gammelt bolværk fra Kolding Havn. De skal være restaurantens caféborde. Stolene står også klar til at blive sat op udenfor.

- Vi har sæsonmenu, vagtplan og hele pivtøjet klar til at starte. Tirsdag kan vi være i gang i køkkenet, siger Rasmus Vemmelund.

'Jeg er optimist og håber på det bedste'

Som så mange andre restauranter og caféer har Bror Ditlev forsøgt at tjene penge på takeaway. Men omsætningen er minimal, selvom der kommer mange gæster og henter mad.

- Det, vi kan lave på en uge, svarer til vores normale omsætning en torsdag aften, siger Rasmus Vemmelund.

Statsministeren melder først den endelige plan ud for, hvad der skal åbnes for lige op til den 10. maj.

Men mange håber, at udeserveringen kan blive en af tingene.

- Selvfølgelig skal vi overholde det, som sundhedsmyndighederne siger. Men det kunne dæleme være rart at åbne. Ellers må vi skubbe planerne et par uger, eller hvor lang tid det nu bliver, siger Rasmus Vemmelund.

- Jeg er optimist og håber på det bedste, siger han.

Restauranter, barer og caféer har været lukket siden 17. marts.

Facebook
Twitter