Så irriterende: Mange stikker af fra Bilka-bulen

9 ud af 10 giver sig ikke til kende, hvis de laver en bule i andres bil på P-pladsen.

Det var en pæn stor skade på bilens dør, der mødte Vivi Nielsen fra Kolding forleden. Heldigvis var der også en seddel i forruden.

- Bulen er ikke så stor, men malingen er væk og døren skal omlakeres.

Sådan fortæller Vivi Nielsen fra Kolding, som for et par uger siden var på indkøb i Kolding midtby. Da hun kom tilbage til sin parkerede grå Polo, var der lavet en såkaldt Bilka-bule på passagerdøren.

- Det var pisseirriterende, jeg var kun væk i en halv time, det var varmt, og da jeg så kom tilbage, var bulen lavet, siger Vivi Nielsen.

Heldigvis var der en seddel i forruden med navn og nummer på kvinden, der havde lavet bulen i Vivi Nielsens bil. Det var Heidi Bramsen.

- Det er ikke fordi, jeg er mere hellig end andre. Men jeg kunne se, at det var en ret ny bil, så jeg tænkte, at hun ville blive ked af det, når hun så skaden. Det var jo ikke en helt lille skade, jeg havde lavet, siger Heidi Bramsen, som så gav sig til kende.

Men langt de fleste mennesker skynder sig væk, hvis de laver en skade på andres biler. Ni ud af ti tager benene på nakken, hvis uheldet er ude, viser en undersøgelse fra sidste år, som Gallup har lavet for Gjensidige forsikring.

Opgiver falsk navn og telefonnummer

Og tendensen bekræftes af Forsikringsoplysningen. Her oplever man, at folk ofte stikker af. Eller sætter en seddel under vinduesviskeren med falsk navn og nummer, hvis der er vidner til hændelsen.

- Det handler om penge. Man stikker af fra den selvrisiko, man skal betale, når ansvarsforsikringen betaler for at udbedre den skade, man har lavet, siger Ole Vidstrup fra Forsikringsoplysningen.

Vivi Nielsen har tidligere prøvet, at hun selv kom til at hænge på skader, som andre har lavet. Så hun blev glad, da Heidi Bramsen gav sig til kende.

- Det betyder bare rigtig meget, at folk ikke bare stikker af. Det sker jo hele tiden, at vinden tager døren, når folk parkerer, så det var dejligt, at Heidi meldte sig.

Vivi fortalte om hændelsen på facebooksiden Facebook Kolding, og hendes opslag er liket og kommenteret mange gange.

Hos Forsikringsoplysningen opfordrer Ole Vidstrup til, at man melder sig, når man laver skader på andres biler.

- Ofte kigger folk på skaden og tænker, at det er jo næsten igenting, den lille ridse. Men for bilejeren kan det hurtigt koste 6-7.000 kroner, siger han.

Facebook
Twitter