Sanjin samler skrald på løbeturen: Kan fylde en pose med skod og affald på fem minutter

Strandgæster og dykkere gør det. Vandrere og løbere gør det: Samler sækkevis af skrald i naturen.

Sanjin Savic og løbeklubben brugerløbeturene til at gøre skovene omkring Vejle lidt grønnere. (Foto: Runners DK)

Der skal ikke kun være styr på løbeuret, men også skraldeposerne, når Sanjin Savic løber en tur i skoven bag Vejle Stadion.

Sammen med løbevennerne dyrker han motion, og samtidig forsøger han at gøre naturen en tjeneste.

I løbefællesskabet Runners DK er de hoppet med på bølgen med at samle skrald.

- Vi ser det som en del af, at vi er ude alligevel. Det er vores måde at tilbagebetale til naturen på, siger Sanjin Savic.

På bare fem minutter har han næsten fyldt en pose med alt fra avispapir til cigaretpakker og ølkrus.

- En gang fandt vi fire forskellige bildæk 600 meter inde i skoven stort set ved siden af hinanden, fortæller Sanjin Savic.

Både gående og løbere er med til at samle skrald ved en såkaldt "trash and trail event". De starter samme sted, og går og løber måske frem og tilbage for at få samlet så meget som muligt.

Der findes mange forskellige grupper over hele landet, der går eller løber i naturen, samtidig med, at de samler skrald.

Skrald over hele landet

Flere end 2.600 danskere er med i Facebookgruppen TrailSkrald, hvor både enkeltpersoner og foreninger mødes for at rydde op i naturen.

I Vejle tager Sanjin Savic fotos, som han deler i sit netværk på de sociale medier.

- Vi vil gerne have flere til at se, at der skal ikke mange til at gøre en forholdsvis stor forskel. For det er rimelig mange kilo affald, vi har samlet op, siger han.

I næste måned er der endnu en Trail and Trash event i Vejle. Man kan finde fællesskaber, der samler skrald, over hele landet.

Facebook
Twitter