Sclerosepatienter kæmper for fri cannabis

Cannabis er bedre end medicin, mener mange med sclerose.

Der er som regel cannabisolie, som sclerosepatienter tager. Målet er ikke at ryge sig skæv. (Foto: Oliver Routhe Skov © DR)

I dag er der Global Mariuana March i København, hvor der demonstreres for fri cannabis.

Nogle af dem, der kunne have gavn af det euforiserende stof, er sclerosepatienter, der kan dulme smerterne med det euforiserende stof.

Hos Patientforeningen ved man godt, at patienter med mange forskellige lidelser behandler sig selv med cannabis for eksempel i form af olie.

- Vi har mange, der har givet udtryk for, at de har haft positive fornemmelser og forbedret livskvalitet ved at behandle sig på den måde, fortæller formanden for patientforeningen, Niels Jørgen Langkilde.

Der er for mange bivirkninger ved medicin

Det stemmer meget godt overens med det, Scleroseforeningens medlemmer fortæller, siger lokalformand for scleroseforeningen i Hedensted, Sussi June Rasmusen.

- At det i virkeligheden virker bedre end medicin, og at der er for mange bivirkninger forbundet med medicin, siger hun.

Til trods for patienternes tilkendegivelser er Patientforeningen skeptisk over for at give canabis fri til medicinsk brug.

- Vi mangler det entydige, evidensbaserede bevis for, at det her er en behandlingsmetode, man skal søge at fremme. siger Niels Jørgen Langkilde.

Men Sussi June Rasmussen, ærgrer sig over, at det er ulovligt at behandle egne smerter med cannabis.

- Men det er jo ganske forfærdeligt. Et er at man har en sygdom, men at man også skal være kriminel for at blive behandlet bedst muligt, det er jo tåbeligt, siger Sussi June Rasmussen.

Facebook
Twitter