Se listen: Her går trafikken helt i stå i myldretiden

Vejdirektoratet har lavet en liste over nogle af de veje i Danmark, der er mest trafikerede i myldretiden.

Der er store forskelle på myldretidstrafikken fra vej til vej. (Foto: Dennis Lehmann © Scanpix)

Det kan godt være, at hastighedsbegrænsningen på H.C. Andersens Boulevard i København hedder 50 kilometer i timen, men i myldretiden snegler trafikken sig afsted med en gennemsnitshastighed på 8,2 kilometer i timen i gennemsnit.

Det betyder, at det tager knap syv et halvt minut at køre en enkelt kilometer på strækningen.

Vejdirektoratet har efter anmodning fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) lavet en opgørelse over nogle af de strækninger i Danmark, der har den længste rejsetid i myldretiden.

Listen viser, at det bestemt ikke kun er i København og Aarhus, at trafikken kan være slem. På Ringstedvej i Køge ligger gennemsnitsfarten i myldretiden eksempelvis på 14,6 kilometer i timen, mens man i Møllegade i Herning kan komme op på 14,9 kilometer i timen.

Du kan finde 43 af de mest trafikkerede strækninger i myldretiden i grafikken herunder.

En anden strækning, der er hårdt ramt, ligger i Vejle, hvor en kilometer fra Havnegade ad Kirkegade og Blegbanken kan tage fem minutter at køre – altså et gennemsnit på 12 kilometer i timen.

Flere biler kommer til

Den store trængsel i Vejle er et problem, der skal løses, hvis man spørger Christoffer Melson (V), der er formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune.

- Fremskrivninger viser, at vi kan vokse til op imod 100.000 mennesker frem imod 2050, så derfor vil der komme flere biler. Hvis vi ikke gør noget, bliver det værre at sidde i kø, og så frygter jeg, at virksomheder og borgere ikke vil synes, det er attraktivt at bo i Vejle Kommune, siger Christoffer Melson.

Han fortæller, at man i Vejle Kommune har fået lavet en mobilitetsplan, der peger på nogle ting, man kan gøre for at forbedre trafikken i Vejle. Den plan vil kommunen nu kigge på.

Transportminister Ole Birk Olesen har bedt om opgørelsen af myldretidstrafikken på baggrund af et spørgsmål fra Transport-, Bygnings- og Boligudvalget. Vejdirektoratet har taget udgangspunkt i landets større byer. Den skiltede hastighed er på de fleste af vejene på listen 50 kilometer i timen.

Ifølge svaret fra Ole Birk Olesen kan gennemsnitshastigheden ikke i praksis holdes på 50 kilometer i timen på strækningerne, da der skal tages højde for blandt andet lyskryds – og derfor er det ikke på alle vejene, at der ifølge Vejdirektoratet er tale om trængsel trods en gennemsnitshastighed på eksempelvis 27,6 kilometer i timen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på trekanten@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.