Skandaleramt havn lejer milliondyrt portnerhus ud til spotpris 

Vejle Havns portnerhus er blevet overflødigt, og huset, der kostede 5,4 millioner at bygge, skal nu udlejes.

Portnerhuset har kostet fem millioner at opføre. Nu kan du leje det som kontor for 3.500 kroner om måneden. (Foto: Peter Frandsen Siggaard © (c) DR))

Vandet og det maritime liv spejler sig i stålpladerne, for huset ligger absolut i første række til vandet.

Vejle Havn opførte for bare tre år siden et portnerhus som en del af terrorsikringen. Huset kostede 5,4 millioner kroner at bygge, men er nu overflødigt, da kontrollen med køretøjer, der skal ind og ud af havneområdet, er blevet automatisk.

Det arkitekttegnede hus på 41 kvadratmeter er med en byggepris på 5,4 millioner kroner en af Danmarks dyreste kontorbygninger målt på kvadratmeterprisen, der beløber sig til 132.000 kroner per kvadratmeter. Det er 100.000 kroner mere end nogle af de dyreste kontorbygninger i København.

- Sammenlignet med det, der er ledigt lige nu, så er det udover det niveau, vi kan se blandt de dyreste lejemål, siger direktør Simon Birch Skou fra Ejendomstorvet, der er Danmarks største ejendomsportal for erhvervsejendomme.

Sagen om portnerhuset skriver sig ind i historierne om det store postyr, der har været omkring Vejle Havns forbrug af penge på bl.a. rejser.

Den kommende lejer af portnerhuset kan dog glæde sig over, at huslejen ikke er sat efter, hvad det kostede at bygge huset. Her kan man nøjes med at slippe 3.500 kroner om måneden for det lille kontorlokale med udsigt ud over havnen.

Men at bygningen nu ender med at blive lejet ud, betyder ikke, det var en forkert beslutning at bruge millioner på at bygge den, mener medlem af byrådet og havnebestyrelsen, Christa Laursen (løsgænger).

- Du kunne have lavet et skur. Havde det klædt Vejle Havn, og havde det klædt boligerne dernede? Nej - så var det her det rigtige, siger hun.