Skandalesag rammer Vejle Havn

På blot halvandet år har havnen brugt 1 million kroner på kurser, repræsentation og rejser. Byrådsmedlem kalder det for den største skandale i Vejle Kommunes historie.

Der er cirka 25 ansatte på Vejle Havn, der har gevaldig rod i regnskaberne.

Ledelsen på Vejle Havn har noget af et forklaringsproblem, efter at kommunen har undersøgt havnens regnskaber.

Indkøb af rødvin, jagtudstyr, kunst og solbriller for tusindvis af kroner kan ikke forklares, og nu skal et eksternt firma i gang med at undersøge, om der er tale om frådseri blandt de ansatte og havnebestyrelsen.

- I de fleste skandalesager leder man efter en rygende pistol. I denne sag er der så mange rygende pistoler, at det har været svært at få et overblik over det, siger byrådsmedlem Dan Arnløv (K). Sammen med Morten Kristensen fra SF krævede han allerede tidligere på måneden en uvildig undersøgelse.

Største skandale siden Brixtofte-sagen

Efter at have set de mange uforklarlige bilag, er Dan Arnløv ikke i tvivl om, at der er tale om kommunens største skandale, og han har ikke hørt om noget lignende, siden den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte blev anklaget for at misbruge kommunale midler:

- Det kan selvfølgelig godt være, at man har nogen rigtig gode forklaringer, men jeg har svært ved at se, hvad det skulle være. Indkøb af solbriller, vin og de mest mærkelige ting, samt et rejseniveau, der er mystik med for eksempel privatfly, siger Dan Arnløv.

Han opfordrer nu havnebestyrelsens formand til at trække sig.

Havneformand erkender rod i regnskabet

Thorkild Christensen, der er formand for havnebestyrelsen, har ikke tænkt sig at trække sig fra posten. Han forklarer, at han først for nylig fik kendskab til de mange bilag, men han erkender, at der er rod i regnskabet.

- Der er jo kommet de her tåbelige bilag ind, som vi nu er nødt til at have klarhed over, siger han. Derfor er han nu også gået med til, at et eksternt firma undersøger til det bunds.

- Det er jo alfa og omega, ellers er der jo ikke nogen, der kan have tillid til os, siger Thorkild Christensen.