Skole i Vejle hårdt ramt af vold: Eleverne sparker og truer lærerne

15 gange i årets første kvartal er lærere blevet slået af eleverne på Novaskolen i Vejle.

Elever slår og sparker deres lærere. Novaskolen i Vejle er særligt hårdt ramt for tiden. (Foto: Kiyoshi T Segundo © COLOURBOX)

En lærer blev sparket så voldsomt, at hun måtte gå grædende væk.

- Jeg får mine forældre til at slå dig ihjel, sagde et barn til en anden lærer fra Novaskolen i Vejle, der er meget hårdt ramt af vold og trusler mod lærerne.

Skolens statistik viser, at der har været 35 tilfælde af krænkende udtalelser og trusler. Der har også været 15 tilfælde af fysisk vold mod personalet i årets første kvartal.

Novaskolen ligger i et socialt belastet område, men problemet findes også andre steder.

- Desværre er det heller ikke helt ualmindeligt på andre skoler i vores område, siger Dan Skjerning, der er formand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune.

En aktindsigt fra DR Trekanten viser, at Novaskolen har fået fire påbud fra Arbejdstilsynet om at forbedre arbejdsmiljøet.

Skolen arbejder hårdt på at få styr på problemerne, siger Vejle Kommunes HR-chef Thrine Nørgaard. Det betyder, at nu bliver alle episoder om vold og trusler registreret.

- Jeg tænker, at i en periode vil vi se en vækst i antallet, til vi får styr på det og får handlet på det. Så skal det komme ned, siger hun.

Dan Skjerning, formand for børne- og familieudvalget mener, at der skal gribes ind over for volden, der er løbet helt af sporet på Novaskolen. Så det kan blive nødvendigt at anmelde volden til politiet eller de sociale myndigheder, fordi skolen har få sanktionsmuligheder.

- Det er eksempler i det her, hvor jeg tænker, at vi skal skride til anmeldelse noget tidligere, siger han.

Han opfordrer også til, at se problemet bredere.

- Det er måske en del af den forråelse, vi har i vores samfund, som jeg synes er en rigtig væsentlig ting at tage fat i, siger Dan Skjerning.

Hverken skolelederen, lærernes tillidsmand eller formanden for Vejle Lærerkreds vil interviewes om vold og trusler mod Novaskolens ansatte.