Skolebørn planter 33.000 træer

Flere tusinde skolebørn vil i denne uge plante et hav af træer i et stort miljøprojekt.

'Genplant Planeten' er et klimaprojekt, der inviterer skolebørn over hele landet til at plante massevis af træer i de næste tre år. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Tusindvis skolebørn og en kronprinsesse får i denne uge jord mellem fingrene, når de skal plante 33.000 træer.

Udover at gøre noget ved bestanden af træer i Danmark, går projektet Genplant Planeten ud på at gøre børnene mere klimabevidste, lyder det fra Skoven i Skolen, der står bag projektet.

- Vi håber, at børnene får en oplevelse af, at de selv kan være med til at handle i forhold til klimaforandringerne, siger koordinator på projektet, Malene Bendix.

195 skoler og 15.000 børn

Det er både egetræer, bøgetræer, birketræer og andre træer, der skal sættes i jorden i denne uge, og mange af træerne bliver plantet på eller i nærheden af skolerne.

- Træerne bliver plantet som skoleskove og grønne klasseværelser, så børnene får glæde af de her træer i rigtig mange år, når de går i skole, siger Malene Bendix.

Idéen til projektet fik Malene Bendix i øvrigt, da hun ikke kunne svare på sin papdatters spørgsmål: 'Hvad kan jeg selv gøre, for at forbedre klimaet?'

Royale træer i Albertslund

Genplant Planeten bliver i dag skudt i gang på Naturcenter Herstedhøje i Albertslund ved København, når HKH Kronprinsesse Mary deltager og planter et egetræ i Prinsesselunden.

Kronprinsessen får hjælp af 120 skolebørn, som planter træer, svider kul og undersøger, hvordan skov, træ og klima hænger sammen.

Projektet løber over de næste tre år, og det er også i den første uge af november i 2016 og 2017.