Smider snøren ud efter lystfiskerne

Miljøministeren og landets sportsfiskere mener, at der er penge udenlandske fiskere. Derfor skal der samles gode idéer til, hvordan man lokker dem til landet.

Der er gode penge i at lokke lystfiskere til de danske kyster.

Der er penge i fisk, hvis man kan lokke udenlandske lystfiskerne til landet

Derfor vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nu samle de bedste idéer for at få de lystfiskende turister til at strømme i land.

Hos Dansk Sportsfiskerforbund i Vingsted udenfor Vejle ser biolog Kaare Ebert et særligt stort potentiale i kysterne.

- Der er et kæmpestort potentiale i kystfiskeriet. Det gælder både i Trekantområdet, men også i resten af landet, siger Kaare Ebert.

Han hæfter sig ved, at der er i tusindvis af kilometer kystlinje i Danmark, hvor der er gode muligheder for at få noget på krogen.

- Der er skrubber, isinger, torsk og havørreder, som er meget eftertragtet blandt fiskerne. Vi har alle forudsætningerne for at kunne tilbyde et godt fiskeri.

Miljø- og fødevareministeren er helt med på, at havørreden er et stort aktiv, og han betegner fisken som 'Danmarks sølvtøj' inden for fiskeri.

- Derfor inviterer jeg nu alle interessenter indenfor lyst- og fritidsfiskeri til at være med til at udvikle en national strategi for lystfiskeri, siger Esben Lunde Larsen.

Også Region Syddanmark ser lystfiskerne som en interessant gruppe af turister, og i en rapport gør regionen sig overvejelser om, hvordan man får fiskerne på krogen.

Facebook
Twitter